Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gadgets 19 jul 2022

Deze airline heeft het ideale gadget voor jouw Schiphol-frustratie

Vliegen via Schiphol is deze zomer echt een uitdaging. Wellicht is het nieuwste gadget van Alaska Airlines iets voor de luchthaven?

Bij Schiphol staan er tegenwoordig overal rijen. Of het nu bij de beveiliging is, het wachten op de koffers of het inchecken van jouw bagage. Dat laatste kan binnenkort voorkomen worden met een handige uitvinding.

De ideale uitvinding voor Schiphol?

Als je weleens via Schiphol of een andere luchthaven vliegt herken je het wel: de papieren barcode die om het handvat van je koffer of tas wordt geplakt. Soms kun je het zelf doen, door bij een van de machines zelf in te checken. KLM heeft zulke bijvoorbeeld in de vertrekhal staan. Toch kan het allemaal nog simpeler, waardoor je helemaal niet meer in de rij hoeft te staan.

Schiphol kijkt naar de toekomst: ‘hyperloop als vervanging voor korte vluchten’

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Alaska Airlines gaat gebruik maken van een digitaal bagagelabel, meldt Techcrunch. Hierdoor hoeft zo’n tag niet meer geprint te worden. Je maakt het gadget vast aan de koffer. Door middel van de NFC-chip van je telefoon maak je connectie met het apparaat, waarnaar de data over wordt gezet. Zo wordt alles op de nieuwe tag digitaal weergegeven met een e-ink scherm. De tag heeft ook een RFID-chip die op verschillende luchthavens al wordt gebruikt. Een feature die ook prima op Schiphol zou te zijn gebruiken.

Schiphol Bagtag Alaska
Met het digitale bagagelabel naar Schiphol. (Afbeelding: Alaska Airlines)

Alaska begint met de uitrol

Alaska Airlines gaat de nieuwe tags uitdelen aan 2.500 klanten die regelmatig gebruikmaken van de luchthaven van San Jose. Andere leden kunnen deze tags kopen vanaf begin 2023. Volgens de luchtvaartmaatschappij moet de nieuwe uitvinding de klanten meer service geven. Het is echter ook een prima manier om lange rijen bij de incheckbalie te voorkomen zoals je soms al ziet op Schiphol. Wat nog mooier is, is dat de uitvinding afkomstige is van het Nederlandse bedrijf BagTag.

Koffer kwijt na vakantie? Deze man bewijst dat je AirTag de redding is!

Doordat Alaska Airlines het gebruikt, zullen we ‘m voorlopig nog niet in Nederland kunnen verwachten. De luchtvaartmaatschappij vliegt namelijk niet op Schiphol. Het is echter wel mogelijk als je veel overstappen doet, zoals je op het plaatje van Alaska ziet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze airline heeft het ideale gadget voor jouw Schiphol-frustratie
Sluiten