Duolingo komt met geweldige functie voor Game of Thrones-fans

Films & Series Jeroen Kraak 19 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones is nog steeds populair en binnenkort komt de nieuwe spin-off House of The Dragon uit. Duolingo haakt daar op in.

Het is bijna zover: over een maand zien we eindelijk House of the Dragon. Het is de langverwachte prequel van Game of Thrones. In de serie zien we de Dance of the Dragons, de burgeroorlog die tot de ondergang van de familie Targaryen leidde. We kunnen dan ook niet wachten tot de serie op HBO Max verschijnt.

Van Game of Thrones naar House of the Dragon

Tot die tijd is er in ieder geval genoeg vermaak. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om Game of Thrones terug te kijken of de boeken te lezen. Er is nu echter ook een bijzondere manier om je in House of the Dragon te verdiepen met dank aan Duolingo.

Natuurlijk zal in House of the Dragon veel High Valyrian worden gesproken. Die taal zagen we ook al terug in Game of Thrones. Daenerys Targaryen was een van de laatsten die de taal vloeiend sprak. Natuurlijk zullen haar voorouders dat ook kunnen. Het wordt dus tijd om de taal bij te spijkeren.

Duolingo House of the Dragon Game of Thrones
Taal leren als een koning. (Afbeelding: Duolingo)

High Valyrian leren via Duolingo

High Valyrian was al te leren via Duolingo, maar het wordt nu nog leuker. Zo heeft het 150 nieuwe woorden toegevoegd. Hierbij werkt de taalapp samen met Dabid J. Peterson die de taal voor Game of Thrones ontwikkelde. In totaal kun je nu zo’n 700 nieuwe zinnen leren die direct gerelateerd zijn aan House of the Dragon.

Je hebt nog iets meer dan een maand om je High Valyrian bij te spijkeren op Duolingo. House of the Dragon verschijnt op 21 augustus op HBO Max. Laten we hopen dat de serie beter is dan het eind van Game of Thrones.

Leer je liever een andere taal? Ook dat is mogelijk, want er zijn ontzettend veel talen beschikbaar in de app. Deze is overigens helemaal gratis te gebruiken. Wel is het mogelijk om een abonnement af te sluiten voor extra functies.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen