Nintendo Switch-accessoire symboliseert ‘never skip legday’ perfect

Gadgets Wesley Akkerman 3 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Vind je het scherm van de Nintendo Switch te klein? Dan heeft het bedrijf Up-Switch dé accessoire voor jou: de gigantische Orion. Dit is een dockscherm van 11,6-inch, waarmee je onderweg dus games op een veel groter display kunt spelen. Of gewoon thuis natuurlijk, zodat je geen ruzie hoeft te maken over wie de tv mag gebruiken.

Je moet er even diep voor in de buidel tasten, maar dan heb je wel wat. Of juist niet, want discussies met partner of huisgenoot of gezin zijn hiermee verleden tijd. De Orion, zoals de accessoire dus heet, kost 299,99 dollar (ongeveer driehonderd euro) en is via de website van de fabrikant te bestellen. En ja, je kunt je Joy-Cons gewoon aan de zijkanten parkeren.

 

Nintendo Switch
De Orion (Afbeelding: Up-Switch)

Nintendo Switch met een gigantisch scherm

Hoe werkt dit nou precies? Nou, de Orion heeft op de achterkant een opening met een USB-C-poort, waar je de Nintendo Switch in klikt. Achterop tref je tevens een kickstand aan, zodat je dit gevaarte niet constant hoeft vast te houden. Ook zijn er speakers aanwezig en is er zelfs nog een HDMI-aansluiting op te vinden.

Je kunt er dus zelfs nog een andere spelcomputer op aansluiten, mocht je dat écht willen. En anders is het een handige gadget voor een apparaatje waarmee je content streamt, zoals een Google Chromecast of Nvidia Shield TV. Zie dit als een soort grote tablet, die rails aanbiedt voor de Nintendo Switch-controllers.

Nintendo Switch Orion
De achterkant van de Orion (Afbeelding: Up-Switch)

De perfect armtraining?

Klinkt natuurlijk helemaal super, zo’n Orion. Maar of die ook echt draagbaar is? De accessoire weegt in elk geval iets meer dan 680 gram; en dat is exclusief het gewicht van de Switch en diens controllers. Echt comfortabel gamen kun je waarschijnlijk niet, dus daarom is het maar goed dat er een ingebouwde kickstand is.

Oh ja, en als je hier onderweg mee wil gamen, neem dan even een flinke powerbank mee. Want er zit geen accu in dit draagbare scherm. Anders kun je gewoon een USB-C-oplader (die van de Nintendo Switch) gebruiken om hem van stroom te voorzien. En ja, voor het geval je het je afvraagt: de beeldkwaliteit is om te janken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Up-Switch

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen