Nintendo Switch: deze 5 RPG-games moet je eens gespeeld hebben

Games Sam Dille 23 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

De Nintendo Switch blinkt in zijn catalogus uit met RPG’s. Prachtige verhalen en fantasiewerelden vliegen je om de oren, maar welke zijn nou echt de moeite waard?

Het klinkt misschien gek, vooral als je vaak dit soort games speelt, maar een RPG (Roll-Playing Game) is een stuk lastiger te definiëren dan je denkt. De wereld van RPG’s is namelijk ontzettend breed. Wij beoordelen een goede RPG op basis van drie onderdelen. Een verkenbare wereld, sterke karakterontwikkeling en een interessante verhaallijn. De Nintendo Switch heeft aan dit soort spellen zeker geen gebrek.

5 Nintendo Switch-spellen voor RPG-fans

Met zoveel verschillende titels, is het lastig om een keuze te maken. Gelukkig hebben je vrienden van WANT het werk al voor je gedaan. Deze vijf Nintendo Switch-spellen zijn geweldige RPG’s en moet je zeker even checken. Veel gameplezier alvast!

1. The Legend of Zelda: Breath of The Wild voor Nintendo Switch

Links nieuwste avontuur ruilt de sombere kerkers in voor een prachtige, open wereld vol vijanden om tegen te vechten. Geen wonder dus dat Breath of the Wild in 2017 de titel ‘Game of the Year’ won bij de Game Awards. Dit is een openwereld-game wat betekent dat je zelf bepaalt wat je wanneer doet. Je kan dus in principe meteen de hoofdbaas verslaan. Dat zou alleen ontzettend zonde zijn, want de game biedt enorm veel spannende locaties en geheimen om te ontdekken. Een te gekke Nintendo Switch-game om urenlang in te verdwalen.

Bestel Breath of The Wild hier

2. Pokémon Sword

De nieuwste Pokémon-game voegt niet echt iets nieuws toe aan de franchise, maar weet oude vertrouwde elementen nog beter en verfijnder uit te werken. Het resultaat is een van de beste Pokémon-RPG’s tot nu toe. Het Nintendo Switch-spel biedt talloze opties om zowel in je eentje als in groepsverband eindeloos te battelen. Ondertussen vul je jouw Pokédex met verrassende en vertrouwde Pokémon. Het is ook mogelijk om jouw aanwinsten te ruilen met andere spelers om je collectie compleet te maken.

Bestel Pokémon Sword hier

3. The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim is misschien wel een van de beste RPG’s die je ooit gaat tegenkomen en beschikbaar is op de Nintendo Switch. De game heeft een enorme open wereld om te verkennen en je kunt elk denkbaar personage bouwen. Met die verschillende karakters beleef je allerlei verschillende avonturen. Als het bouwen van je eigen personage vanaf nul je primaire doel is bij het spelen van een RPG, dan kun je het nergens beter doen dan bij Skyim.

Bestel The Elder Scrolls V: Skyrim hier

4. Fire Emblem: Three Houses

Heb je liever dat je RPG’s vol tactieken en missies zitten? Dan is Fire Emblem: Three Houses zonder twijfel een goede keuze. De Nintendo Switch-game is het nieuwste deel van de langlopende serie waarin je helden traint en naar gevechten zendt. Tijdens de game neem je veel beslissingen en keuzes die leiden tot verschillende eindes. Let goed op tijdens het spelen, want personages die doodgaan blijven ook dood.

Bestel Fire Emblem: Three Houses hier

5. Stardew Valley

Stardew Valley is veel meer dan alleen een RPG. Je kunt je eigen succesvolle boerderij ontwikkelen, nieuwe vrienden maken en zelfs liefde vinden. Bovendien kun je grotten verkennen en vijanden met grote wapens te lijf gaan. Hoewel er genoeg te doen is, is Stardew Valley vooral een spel over langzaam werken aan doelen. Geduld is voor deze game een must, maar het werpt ongetwijfeld zijn vruchten af. De Nintendo Switch-game heeft alles wat je van een goed videospel verwacht.

Bestel Stardew Valley hier

Hoe je door een simpel trucje Netflix op je Nintendo Switch kunt kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen