Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 23 jun 2022

Fire Emblem Warriors: Three Hopes Review

Mijn favoriete Nintendo Switch-game is zonder twijfel Fire Emblem: Three Houses. De game kwam in 2017 uit en was een heerlijk strategische titel. Daarin moest je lastige keuzes maken en tijdens gevechten ervoor zorgen dat iedereen in leven blijft, zodat je ze niet definitief verliest. Met Fire Emblem Warriors: Three Hopes krijg je de mogelijkheid om een mooi alternatief verhaal te beleven.

De game begint met het maken van je eigen personage en daarna neem je het al snel op tegen de held van Three Houses. Byleth is nu de grote badguy die de wereld teistert. Het is aan jou om daar iets aan te doen. Daarbij kom je al snel de jonge leiders van de ‘Three Houses’ tegen. Het is aan de speler om zich aan te sluiten bij Claude, Dimitri of Edelgard en op die manier het avontuur aan te gaan. In de game moet er veel geknokt worden, zoals je van andere Warriors-games gewend bent, maar er is ook zeker ruimte voor strategie. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes Review

Sterk verhaal

Ik vond het overkoepelende verhaal van Fire Emblem Three Houses boeiend, maar op een gegeven moment was de rek er wel uit. In Fire Emblem Warriors: Three Hopes is veel meer diepgang te vinden, waardoor eht verhaal langer leuk blijft. Tussen de gevechten door heb je meer ruimte om keuzes te maken en conversaties te voeren met de verschillende personages in de game. Daarmee bouw je dan weer relaties op en zorgt ervoor dat je beter tot je recht komt. Hierdoor heb je meer het gevoel dat je onderdeel bent van een groter geheel en is een goede reden om telkens verder te gaan.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes
Een verhaal met oude bekenden (Afbeelding: Nintendo)

Combat is dik in orde

Tegelijkertijd moet je wel beseffen dat Fire Emblem Warriors: Three Hopes echt een andere game is dan dat je gewend bent van de reeks. Het is een Warriors-titel in de basis en dat betekent dat je in verschillende levels het opneemt tegen een berg aan vijanden. De meeste hak je met het grootte gemak in de pan. Op die manier sla je tientallen vijanden tegelijkertijd de lucht in. Er zijn echter ook diverse sterkere vijanden. Bij hen moet je goed opletten wat voor soort vijand het is. Iedereen heeft namelijk zijn sterke en zwakke punten. Dan kun je nog een sterk personage zijn, maar als je een vliegende unit het op laat nemen tegen iemand die gebruik maakt van zijn pijl-en-boog dan is de kans aanwezig dat je alsnog het onderspit delft.

Lekker knokken (Afbeelding: Nintendo)

Jezelf op verschillende manieren versterken

Voordat je daadwerkelijk met de strijd aan de slag gaat, heb je heel wat menu’s waar je van alles in stelt. Daar bepaal je bijvoorbeeld welke eenheden je meeneemt in de strijd. Ook is het mogelijk om strategische keuzes te maken, die je dan in het heetst van de strijd weer weet te helpen. Tevens is het mogelijk om je personages te verbeteren. Met ervaring stijgen ze in levels en in de winkel is het mogelijk om betere wapens aan te schaffen. Of je kiest ervoor om jouw personages nieuwe classes uit te oefenen, wat ook weer verschillende voor- en nadelen heeft.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes
Je wil beter worden (Afbeelding: Nintendo)

Visueel ziet het er strak uit

Ik denk niet dat je Fire Emblem Warriors: Three Hopes in huishaalt voor de visuele prestaties. Maar als het er dan goed uit ziet, dan is dat mooi meegenomen. De gevechten zelf zijn wat ruw en kennen niet al te veel details. Maar met name de cutscenes en de gesprekken die je voert, zien er gewoon goed uit. Je merkt dat de ontwikkelaar er echt tijd en moeite in heeft gestoken en door die presentatie is het toch net wat fijner om er mee door te gaan.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes
Mooie scenes (Afbeelding: Nintendo)

Lastig in te komen

Hoe makkelijk de gameplay van Fire Emblem Warriors: Three Hopes in de basis ook lijkt, dit is een titel die echt wat tijd nodig heeft om in te komen. Je leert echt telkens nieuwe dingen in de game en zelfs na een flink aantal uur introduceert de game nog elementen. Als je dan even niet oplet, dan ga je merken dat je op een gegeven moment achter de feiten aanloopt. Wat dat betreft is dit een titel die je focus nodig heeft. Daar pluk je uiteindelijk wel de vruchten van, maar er zijn games die je makkelijker oppikt.

Soms iets te veel (Afbeelding: Nintendo)

Fire Emblem Warriors: Three Hopes is vanaf 24 juni beschikbaar op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Fire Emblem Warriors: Three Hopes Review
Sluiten