De bijzondere wijze waarop de Nothing Phone (1) verkocht gaat worden

Smartphones Wesley Akkerman 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb je de Nothing Phone (1) op het oog? Houd er dan rekening mee dat je er niet meteen eentje kunt kopen wanneer die uitkomt. Het bedrijf laat namelijk weten dat de opvallende smartphone op een bijzondere manier verkocht gaat worden. De manier waarop OnePlus-telefoons vroeger ook verkocht werden.

Wil je straks een Nothing Phone (1) aanschaffen, dan moet je er op tijd bij zijn. Je moet je namelijk aanmelden voor een uitnodigingssysteem. Dat de fabrikant hiervoor kiest, is op zich niet vreemd. De oprichter, Carl Pei, was tevens medeoprichter van OnePlus. En dat bedrijf hanteerde aanvankelijk dezelfde strategie.

Nothing Phone (1) herhaalt zetten

Destijds zat er een goede reden achter het uitnodigingssysteem. OnePlus kon daardoor gemakkelijker smartphones produceren, terwijl het bedrijf ondertussen flink wat aandacht kreeg in het nieuws. Want zodra er nieuwe OnePlus-smartphones de deur uitgingen, dan gingen de media daarmee aan de haal.

Nu wil Pei met zijn nieuwe bedrijf dus hetzelfde doen; dat zien we terug in de bovenstaande video. “Wanneer je een gecompliceerd product als een smartphone maakt, dan heb je tijd nodig voor de productie”, zegt Pei. “We kunnen wachten tot we genoeg toestellen hebben of we verkopen alvast dat we op dat moment hebben.”

Wachten op je beurt

Het moge duidelijk zijn dat Pei en de zijnen kozen voor de laatste optie. Het is de bedoeling dat “op z’n minst sommige” mensen de Nothing Phone (1)  dit jaar ontvangen. Op deze manier zorgt het bedrijf ervoor dat de mensen “die dit het meeste verdienen, het toestel meteen in het begin kunnen kopen”.

Wie is er straks als eerste aan de beurt? Dat zijn de mensen die het merk vanaf het begin af aan steunen, evenals supporters vanuit de community. Daarna is de rest pas aan de beurt, de mensen die het dus… minder verdienen. Helaas is niet bekend waar en wanneer je je voor dit systeem kunt aanmelden of wat het toestel kost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

YouTube

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen