WhatsApp krijgt nieuwe emoji waarvan je gaat houden

Apps Jeroen Kraak 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Gebruik je veel emoji’s tijdens je gesprekken op WhatsApp. Dan kun je jouw hart ophalen. Letterlijk dit keer.

We gebruiken allemaal WhatsApp om te praten met vrienden, familie, de voetbalclub of gewoon je geliefde. Doordat je veel typt, is het soms onduidelijk hoe je een bericht bedoelt. Met emoji’s wordt de toon wat duidelijker en kun je laten zien wat je er precies van vindt. Door middel van een lach laat je zien dat je iets grappig vindt, terwijl handen tegen elkaar zegt dat je iets heel erg hoopt of dankbaar bent.

Steeds meer emoji’s op WhatsApp

Sinds de introductie van emoji’s zijn er in rap tempo meer bijgekomen. Nog steeds blijven er nieuwe geïntroduceerd worden. Zo hebben nu ook roodharigen een eigen emoji en hebben we zelfs een smeltend gezichtje. Dat is nog niet goed genoeg voor WhatsApp want er komt weer een nieuwe aan.

We zien nu een emoji terug die voor het eerst in januari werd getest op iOS. Het gaat om een groot kloppend hart. Toch verdween de emoji na de test weer van de betaversies. Waarom is nog steeds onduidelijk. Het maakt echter niet uit, want nu is die weer helemaal terug. Dat geldt niet alleen voor de iOS-gebruikers, maar dit maal ook voor de Android-telefoons.

WhatsApp emoji hart
Hartje. (Afbeelding: WABetaInfo)

Je hart gaat sneller kloppen

WABetaInfo laat nu zien hoe het er precies uit gaat zien op WhatsApp. Zo is het mogelijk om een groot kloppend hart te versturen in verschillende kleuren. Bij de iOS-versie is het alleen het rode hart.

Zoals gezegd bevinden de nieuwe harten zich alleen in de betaversie van WhatsApp. De grote vraag is natuurlijk wanneer we dit terugzien in de definitieve versie van WhatsApp.

WhatsApp werkt ondertussen ook aan andere nieuwigheden voor de app. Zo neemt het spraakberichten flink op de schop. Wil je daar meer over weten? Lees dan eens dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen