Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 20 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp neemt spraakberichten flink op de schop

De een vindt het geweldig op WhatsApp, terwijl de ander het verschrikkelijk vindt. We hebben het natuurlijk over spraakberichten. Deze worden nu onderhanden genomen door Meta.

Spraakberichten kunnen natuurlijk erg handig zijn. Als je iemand wil bellen, terwijl diegene niet kan opnemen, kun je jouw boodschap gewoon inspreken. Zo kan diegene het later gewoon rustig terugluisteren op WhatsApp. Toch hebben spraakberichten een groot nadeel. Je moet precies weten wat je wil zeggen, want ze pauzeren kan niet. Toch lijkt dat nu te veranderen wat dus een heel handige toevoeging is.

Een nieuwe functie in WhatsApp

Meta rolt aan de lopende band nieuwe betaversies van WhatsApp uit om nieuwe functies te testen en bugs op te sporen. In die versies zien we dan ook regelmatig mooie functies die je in de toekomst in de berichtenapp gaat zien. Dit keer zijn de spraakberichten aan de beurt, melden de speurders van WABetaInfo.

WhatsApp-probleem nieuwe iPhone-gebruikers voorgoed verleden tijd

In de nieuwste betaversie van WhatsApp is het namelijk mogelijk om spraakberichten te pauzeren terwijl je deze inspreekt. Zo kun je als je even niet uit je woorden komt een break inlassen en denken wat je precies wil zeggen. Als je het eenmaal weet hervat je de opname en zo heb je alsnog een goedlopend bericht.

WhatsApp pauze spraakberichten
Even pauzeren! (Afbeelding: WABetaInfo)

Deze nieuwe functie voor WhatsApp is te vinden in de betaversies op iOS, Android en de desktop. Heb je dus de nieuwste betaversie, dan kun je het zelf gaan uitproberen. Heb je die niet, dan zal je nog even moeten wachten. De functie wordt pas toegevoegd aan WhatsApp als deze voldoende getest is.

Meer nieuwigheden

Het is niet de enige nieuwigheid die je binnenkort in WhatsApp kunt verwachten. Het werkt ook aan verbeteringen in de groepsapps. Daarnaast kun je ook een aantal nieuwe emoji verwachten. Daarover lees je meer in dit bericht dat we eerder schreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!