WhatsApp komt met nieuwe emoji’s en pakt grote ergernis groepsapps aan

Apps Jeroen Kraak 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

De groepschat is een fenomeen op zich. De grote WhatsApp-gesprekken hebben een eigen dynamiek en regels. Dat gaat nu veranderen.

Laten we even eerlijk zijn: we kunnen echt niet meer zonder groepschats op WhatsApp. Of het nu met familie, vrienden of de voetbalclub is, het is hartstikke handig. Je maakt via de app makkelijk afspraken, kletst gezellig even bij of deelt net dat ene bizarre filmpje. Toch is er bij bepaalde groepsapps een grote ergernis. Die wordt nu aangepakt, meldt WABetaInfo.

De groepschats veranderen

Er zijn natuurlijk besloten groepschats waar je niet zomaar bij kunt, maar er zijn er ook die simpel toegankelijk zijn door middel van een link. Er zit geen controle op wie van deze link gebruik maakt en zo kan dus iedereen in het gesprek komen zonder dat je erop zit te wachten. Als admin moet je vervolgens diegene er weer uit gooien wat nogal een gedoe kan zijn. Dat gaat binnenkort veranderen.

WhatsApp werkt op dit moment aan een update die dat moet voorkomen. Zo kun je instellen dat iemand die gebruik maakt van een link eerst moet wachten totdat de admin de toegang heeft goedgekeurd. Zo komen ongenode gasten niet meer zomaar binnen. Wel moet de admin deze functie eerste handmatig aanzetten. Het gebeurt dus niet meer automatisch. Als de admin de feature aan gaat zetten, krijgt iedereen in de chat daarover een notificatie.

WhatsApp groepsapps
Zo ziet het eruit. (Afbeelding: WABetaInfo)

Als je de functie hebt ingeschakeld komen de toelatingsaanvragen in een nieuwe sectie terecht. Daar kun je deze accepteren of weigeren.

Nieuwe emoji’s in WhatsApp

Dat is niet het enige nieuwe op WhatsApp. Het kondigt ook een opmerkelijke verandering aan wat betreft emoji’s. Er komen zes nieuwe naar het platform en deze zijn genderneutraal. Deze gender-neutrale emoji’s hebben allemaal baard en zijn er met verschillende haar- en huidskleur.

Je moet op deze functies nog wel even wachten aangezien ze op dit moment in de beta-versie worden getest. Wanneer ze naar de gewone versie komen, is nog onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen