Samsung trekt mogelijk de stekker uit deze populaire smartphoneserie

Smartphones Jeroen Kraak 16 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung lijkt afscheid te nemen van de FE edities van haar telefoons. Dat betekent dat er opnieuw een lijn sneuvelt bij de Koreaanse elektronicagigant.

Vorig jaar zagen we al voor het laatst Samsung Galaxy Note en nu lijkt ook de FE-lijn te verdwijnen. Overigens heeft dit wel een andere reden. Samsung is het gedoe rond de FE-modellen zat.

De Galaxy FE-modellen van Samsung

In 2020 zagen we voor het eerst een FE-model. Dat was de Samsung Galaxy S20 FE. Samsung zei het model vooral te ontwikkelen voor de jongere liefhebbers van het merk. De FE staat voor Fan Edition en is eigenlijk een versie van het vlaggenschip met alle populaire functies, maar dan wel net wat mindere specs. Het grote voordeel is dat de telefoon daarom een stuk goedkoper kan dan de originele versie.

Het idee was natuurlijk mooi en bij de eerste versie ging het goed. Het ging echter compleet mis bij de Samsung Galaxy S21 FE. De telefoon moest worden uitgesteld vanwege een tekort aan onderdelen en werd uiteindelijk in minder landen op de markt gebracht. Bovendien zorgde de verlate release ervoor dat het model vlak op de release zat van de Galaxy S22 wat natuurlijk ook niet ideaal was.

Samsung Galaxy S21 FE Android
Het imposante beeldscherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Veel gedoe

Die laatste release heeft ervoor gezorgd dat Samsung anders is gaan denken over de telefoon. Het wil al het gedoe besparen en daarom komt er volgens verschillende bronnen van SamMobile geen nieuwe FE-toestellen van de toekomstige modellen. Verwacht dus geen Galaxy S22 FE. Dat is opvallend te noemen aangezien er eerder nog geruchten gingen dat er een Galaxy S22 zou komen met een MediaTek-chip.

Samsung drukt met S22 FE en S23 recente geruchten de kop in

Gisteren kwam er wel nieuws naar buiten over de Samsung Galaxy S21 FE. Er lijkt namelijk een goedkopere versie van die telefoon uit te komen. Deze lijkt echter geen 5G te ondersteunen. Daarover lees je hier meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen