Samsung drukt met S22 FE en S23 recente geruchten de kop in

Tech Wesley Akkerman 12 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Ondanks het feit dat de eigen chips van Samsung niet jé van hét zijn, betekent dat niet dat het bedrijf per se andere opties overweegt. En inmiddels is er wat verwarring ontstaan over wat het Zuid-Koreaanse bedrijf precies van plan is het gebied van processors. Insiders lijken er momenteel meer over te weten.

Vorige maand kwam in het nieuws dat de Samsung Galaxy S22 FE (Fan Edition) de MediaTek Dimensity 9000-processor krijgt. Maar dat gerucht werd snel ontkracht door insiders die claimen dat dit voorlopig niet gaat gebeuren. Dit is overigens een high-end processor, die heel wat in zijn mars heeft.

Voor welke chips kiest Samsung?

Vervolgens kwam in het nieuws dat Samsung ervoor kiest vaker processors van MediaTek af te nemen. Het gaat dan met name om premium smartphones, aangezien de meer betaalbare modellen reeds voorzien zijn van dergelijke chips. Zo zou de Galaxy S23 – in elk geval in Azië – nieuwe MediaTek-processors krijgen.

Samsung Galaxy S21 FE
De nieuwe smartphones (Afbeelding: Samsung)

Maar ook dit lijkt niet te gaan gebeuren, aldus dezelfde insiders. Geen enkele premium smartphone van de Zuid-Koreaanse fabrikant krijgt binnenkort – of op een later moment – een high-end Dimensity-processor. Daarmee komt mogelijk een einde aan de geruchten dat dit dus wel in de planning zou staan.

Hoe zit het dan wel precies?

Samsung biedt voor haar high-end smartphones twee soorten chipsets aan: die van Qualcomm en de eigen Exynos-processorlijn. Gebruikers in Azië en de Verenigde Staten kunnen rekenen op Qualcomm-processor, terwijl de rest van de wereld Exynos-chips krijgt. Dat is hoe het nu gaat en hoe het dus voorlopig blijft gaan.

Twintig procent van de Galaxy-smartphones draait momenteel op zo’n Exynos-chip. Vorig jaar kwam in het nieuws dat Samsung dat percentage wil verhogen naar zestig procent. Als er dus al iets gaat veranderen, dan is het niet zo dat Samsung zich focust op andere aanbieders, maar juist vertrouwt op haar eigen aanbod.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen