Samsung Galaxy S21 FE: 5 dingen die je echt moet weten

Smartphones Mark Hofman 21 jan 2022
Leestijd: 6 minuten

De Samsung Galaxy S21 Fan Edition is eindelijk een feit. Na veel geruchten, torenhoge verwachtingen en verschillende lekken ligt de smartphone eindelijk in de winkels. Hebben we te maken met een heerlijk toestel of valt het allemaal een beetje tegen?

In dit artikel ga ik je dat rustig uitleggen. Afgelopen week heb ik het toestel gebruikt als mijn standaard telefoon. Aan de hand van vijf dingen vertel ik je waarom de Samsung Galaxy S21 FE aan de ene kant een hele goede smartphone is, maar aan de andere kant net de plank misslaat.

Samsung Galaxy S21 FE: heel veel goede keuzes

De Samsung Galaxy S21 Fan Edition doet eigenlijk een hoop dingen goed. De drie meest opvallende zaken zet ik hieronder op een rij:

#1 Wat een fantastisch beeldscherm

Laten we beginnen bij het beeldscherm van de smartphone. De Samsung Galaxy S21 FE levert op dat gebied namelijk zo goed als niets in. Het toestel is voorzien van een 6.2-inch AMOLED beeldscherm met een verversingssnelheid van 120Hz. Deze beschikt over een resolutie van 1080 x 2400 pixels en heeft een pixeldichtheid van 411ppi.

Samsung Galaxy S21 FE
Het scherm van het toestel (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Hiermee levert de smartphone amper iets in ten opzichte van de reguliere S21. Sterker nog: dat scherm is 0.2-inch kleiner. Je haalt met de S21 FE dus een uitstekende smartphone in huis op het moment dat je hem wilt gebruiken voor het spelen van games of kijken van films en series.

#2 Een heerlijke batterij

De batterij van de Samsung Galaxy S21 FE is ook een genot. Het is niet de meest imposante batterij van de hele markt, maar wel een verdomd goede. Ook op dit gebied weet het nieuwe model de reguliere S21 achter zich te laten. Dat doet het toestel met een 4500mAh batterij die je met een vermogen van 25W snel op kunt laden.

Hiermee is de Galaxy S21 Fan Edition in staat je met gemak anderhalve dag op sleeptouw te nemen. Ideaal voor onderweg dus!

#3 Veilig, maar erg prettig

Het ontwerp van de Samsung Galaxy S21 Fan Edition zal je zonder twijfel bekend voorkomen. Het heeft namelijk heel veel weg van de S21 zelf, maar ook van het model dat vorig jaar verscheen. Misschien een beetje veilig, maar wel erg fijn.

Samsung Galaxy S21 FE Amazon Prime
Strak in de lak (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Over het materiaal van de smartphone zal ik het niet hebben (dat doe ik bij de nadelen wel), maar het toestel ligt wel echt lekker in de hand. Met een gewicht van 175 gram is S21 FE, ondanks zijn 6.4-inch scherm, erg licht. Prettig, want smartphones worden alsmaar zwaarder en zwaarder.

Ben jij dus opzoek naar een telefoon die lekker in de hand ligt en niet al te zwaar is? Dan is dit zonder twijfel een heerlijke optie voor je!

Samsung Galaxy S21 FE: Samsung gooit eigen ruiten in

Helaas zijn er ook nadelen te vinden bij de smartphone. De Samsung Galaxy S21 FE heeft namelijk een paar dingen waar Samsung niet goed over nagedacht heeft. Het gooit wat dat betreft een beetje zijn eigen ruiten in.

#1 Iets te goedkoop

“Wacht heel eventjes. Ga jij nu zitten klagen dat de smartphone te goedkoop is?” Nee, natuurlijk niet. Het toestel zelf is qua prijs hartstikke goed en mag zelfs nog een beetje goedkoper. Maar het materiaal wat Samsung gebruikt kan beter.

Samsung Galaxy S21 FE Android
Het imposante beeldscherm (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het bedrijf heeft er namelijk voor gekozen om de Samsung Galaxy S21 FE te voorzien van een plastic achterkant. Daar is in principe niets mis mee als je goed materiaal kiest, maar het is wel erg duidelijk waar het bedrijf de kosten op bespaart. Het plastic op dit toestel voelt erg goedkoop aan en maakt zelfs geluid als je het op bepaalde plekken indrukt. Erg zonde.

Oh en schud het toestel ook niet te hard heen en weer. Je wordt er niet blij van.

#2 WK eigen ruiten ingooien

Helaas is het zo dat de Samsung Galaxy S21 Fan Edition zijn volle potentie nooit kan benutten. Daarvoor gooit Samsung echt zijn eigen ruiten in. Het bedrijf had het toestel echt eerder op de markt moeten brengen, want nu is het simpelweg te laat.

De Galaxy S21 Fan Edition moet namelijk dienen als een goedkopere optie als de S21 zelf. Maar gezien dat model inmiddels al bijna een jaar oud is, valt dat prijsverschil erg mee. Waar de Fan Edition voor €749 te koop is, kan je voor dertig euro meer al aan de slag gaan met de S21. Een upgrade waar ik geen seconde over na hoef te denken.

Samsung Galaxy S21 FE
Triple-camerasysteem (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Daarbij komt de Samsung Galaxy S22-serie er over minder dan een maand aan. Wat dat betreft snap ik de keuze voor de release in januari niet zo goed. Misschien worden de nieuwe smartphone extreem veel duurder, maar dat ligt na veel geruchten niet in lijn der verwachting.

Het voelt een beetje alsof Samsung de Galaxy S21 FE nog even snel op de markt wilde brengen, maar het toestel niet de tijd en ruimte geeft die het verdiend. En dat is echt heel erg jammer.

Samsung Galaxy S21 FE: niet geheel onbelangrijk

De volgende zaken zijn niet persé goed of slecht, maar wel belangrijk om te weten.

#1 Prijzen en beschikbaarheid

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat die Samsung Galaxy S21 Fan Edition nu eigenlijk kost. Via de officiële website van Samsung is het mogelijk om het toestel voor €749 aan te schaffen. Hiermee haal je dan het model met 128GB en 6GB RAM in huis. Wil je een stap hoger? Dan is het ook mogelijk om voor het 256GB / 8GB model te gaan. Deze kost je €819.

De smartphone is te koop in de kleuren Graphite, Olive, Lavender en White.

Samsung Galaxy S21 FE
In z’n doosje (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Camerasysteem doet zijn werk

Het camerasysteem van de Samsung Galaxy S21 Fan Edition is prima. Zeker voor zijn prijs. Het toestel beschikt op de achterkant over een triple-camerasysteem. Deze bestaat uit een 12-megapixel wide, 12-megapixel Ultra-Wide en 8-megapixel telefotolens. Aan de voorkant zit een 32-megapixel selfiecamera.

Het camerasysteem is niets om over naar huis te schrijven, maar ook zeker niet slecht. Het nemen van foto’s is in sommige situaties een feestje, in andere wat anders. Mocht je echt een smartphone voor fotografie willen kopen, dan haal je hier niet het beste mee in huis. Boeit het je allemaal niet zo heel veel, maar wil je gewoon goede foto’s maken. Dan is dit toestel hartstikke goed voor je!

Samsung Galaxy S21 FE: kopen of laten liggen?

Voor een adviesprijs van €749 lijkt het er sterk op dat je de Samsung Galaxy S21 FE gewoon moet kopen. Samsung laat wederom de juiste dingen links liggen om de kosten lager te houden en biedt de consument heel veel fijne dingen.

Het enige probleem is dat de reguliere Galaxy S21 bijna net zo duur is op dit moment én dat Samsung met de Galaxy S22 komt. Niet pas over een paar maanden, maar in minder dan een maand.

Deze Nederlandse smartphone kan je zelf makkelijk repareren

Een miskoop zul je niet doen, maar hou er rekening mee dat dit niet je beste optie is voor dit geld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen