Jelle van Es
Jelle van Es Games 12 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Topspeler Call of Duty: Vanguard blijkt cheater te zijn

Activision heeft heel wat problemen met cheaters in Call of Duty: Vanguard en Warzone. Het lukt de ontwikkelaar maar niet om ze te weren. En nu blijkt één van de betere spelers in de ranking er ook gebruik van te maken.

Het gaat om de speler Pplehx, die naar verluid op de tweede plek staat (of stond) van de ranking in Call of Duty: Vanguard. Onlangs kwam hij met een stream, waarin te zien is dat hij cheats gebruikt.

Call of Duty: Vanguard-topspeler cheat er op los

In de onderstaande video zie je hoe Pplehx in Call of Duty: Vanguard tijdens een potje heel even zijn cheats aan heeft staan. Althans, dat je het visueel ziet dat hij het gebruikt. Je hoort hem dan klagen dat ze game vastloopt, maar dat lijkt vooral een excuus te zijn in de hoop dat het moment met de cheats niet opvalt. Helaas voor hem hebben gamers het gezien en is hij nu aan de schandpaal genageld.

De beste man wilde nog wel even iets zeggen over zijn gecheat in Call of Duty: Vanguard. En daarbij kroop hij behoorlijk in de slachtoffer rol. Hij stelt dat hij altijd eerlijk heeft gespeeld en de cheats alleen had gebruikt om camos in Call of Duty: Vanguard vrij te spelen. De kans dat iemand hem gelooft is overigens klein. Als je eenmaal zoiets als cheats koopt en ze op één of andere manier inzet, heb je de schijn gewoonweg tegen je en is het lastig om te geloven dat hij succesvol is geworden zonder te hebben gecheat.

De strijd gaat verder

En daarmee wordt ook weer eens duidelijk dat cheaten echt een groot probleem is in Call of Duty: Vanguard. Het is dan ook niet voor niets dat de ontwikkelaar de strijd belangrijk vindt. Maar als zulke goede spelers het al gebruiken, dan vraag je je wel af hoeveel cheaters in totaal zijn.

Call of Duty: Warzone’s strijd tegen cheaters levert Damage Shield op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!