Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 12 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Viaplay komt met dramaserie over de moord van Marianne Vaatstra

Viaplay brengt naast de Formule 1 en andere sporten ook series en films. Nu komt het met een nieuwe Nederlandse original over de moord op Marianne Vaatstra.

De moord op Marianne Vaatstra is een van de meest geruchtmakende misdaadzaken in de Nederlandse geschiedenis. Jarenlang bleef de verkrachting en moord op het Friese meisje onopgelost, maar door de grote inzet van Peter R. de Vries startte het OM een DNA-verwantschapsonderzoek. Door dat onderzoek kwam uiteindelijk aan het licht dat Jasper S. de moordenaar was. Nu komt Viaplay met een scripted serie over de zaak.

De Jacht op Jasper S.

De serie heeft de naam ‘De Jacht op Jasper S.’ en portretteert de zoektocht naar de dader van een moord die veel teweegbracht in de samenleving. Het laat volgens Viaplay zien hoe Nederland voor het eerst werd geconfronteerd met hardnekkige complottheorieën, aangewakkerd door sociale media. De misdaad bleef jaren op de plank liggen. Uiteindelijk werd de zaak als een van de eerste in Nederland opgelost met behulp van DNA-bewijs.

Viaplay gaat legendarische bokspartij uitzenden

“Dit is een aangrijpend verhaal over een specifieke periode in de Nederlandse geschiedenis,” vertelt Flippa Wallestem, Chief Content Officer van NENT (het moederbedrijf van Viaplay). “Lokale storytelling wordt gemixt met een Scandinavische touch. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een meeslepende serie wordt die een blijvende impact zal hebben.”

Grote Nederlandse namen voor Viaplay

Voor het maken van De Jacht op Jasper S. heeft Viaplay producent Pupkin ingeschakeld. Dat bedrijf maakte eerder al Smeris en Van God Los. Als Showrunners is Willem Bosch binnengehaald. Hij schreef eerder mee aan grote Nederlandse series als Penoza en Hoogvliegers.

Viaplay heeft nog niet uit de doeken gedaan wie in de nieuwe serie gaan spelen. Ook de releasedatum blijft voorlopig nog een geheim.

De derde Nederlandse original

De Jacht op Jasper S. is de derde Nederlandse original die Viaplay heeft aangekondigd. Eerder liet het bedrijf al weten dat het komt met Something Stupid van Saskia Noort en De Schuldige van Liesbeth Strik.

Het is opvallend dat Viaplay vaart zet in het maken van Nederlandse content. Grote concurrenten als Netflix, Disney+ en HBO Max doen er een stuk langer over om series en films in ons land te maken. Viaplay wil hiermee dus een verschil maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!