Viaplay gaat legendarische bokspartij uitzenden

Films & Series Jeroen Kraak 29 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

We kennen Viaplay nu vooral vanwege de Formule 1 waarvan het de uitzendrechten heeft. Toch heeft het ook andere sport, zoals boksen.

In een korte tijd kent zowat heel Nederland Viaplay. De Zweedse streamingdienst heeft de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland en dus hebben veel mensen besloten om een abonnement af te sluiten om Max Verstappen in actie te zien. Toch is dat niet het enige wat je via de streamingdienst kunt kijken. Op Viaplay zie je naast de Formule 1 ook films en series en andere sporten.

Boksen op Viaplay

Viaplay zet vol in op sport als onderdeel van het businessmodel. Het heeft dan ook flink wat rechten van verschillende wedstrijden in de wacht gesleept. Zo zie je naast de Formule 1 ook bijvoorbeeld ook het PDC Darts en de Duitse Bundesliga. Vanaf aankomende zomer komt daar ook de Premier League bij. Toch is dat niet alles, want de streamingdienst gaat zich ook richten op vechtsport.

Boksen is van alle vechtsporten misschien wel de meest klassieke en populaire vorm. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de grote vechters die in het verleden in de ring hebben gestaan zoals Muhammad Ali, Joe Frazier en Mike Tyson en in het recente verleden Floyd Mayweather en de Klytsjko-broers. Tegenwoordig domineren vooral de Britten op het toneel zoals Anthony Joshua en Tyson Fury. Die laatste zie je nu op Viaplay in actie.

Na Viaplay en HBO Max maakt Nederland zich op voor nóg een dienst

Legendarische wedstrijd

Fury neemt het op 23 april namelijk op tegen een andere Brit: Dillian Whyte. Fury staat bovenaan op de wereldranglijst terwijl Whyte op plaats drie staat. Het belooft dan ook echt een strijd te worden. Deze wedstrijd belooft dan ook legendarisch te worden en dat komt niet alleen door de vechters zelf, maar ook het decor waar dit alles zich afspeelt. Het gevecht staat namelijk gepland in het Wembley-stadion in Londen. Daarbij worden zo’n 100.000 toeschouwers verwacht.

Het gevecht is op 23 april te zien via Viaplay. Je hoeft er niet extra’s voor bij te betalen want het zit in het abonnement.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen