Zo hoor je Olav Mol toch live op Viaplay en F1 TV Pro

Films & Series Jeroen Kraak 18 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Olav Mol is niet met de Formule 1 meeverhuisd naar Viaplay. Toch is er een manier om tijdens de Grand Prix zijn commentaar te horen.

Het was een grote schok toen bekend werd dat Viaplay de rechten van de Formule 1 wist binnen te halen. Het betekent dat de races niet meer live te zullen zien op Ziggo Sport. De tv-zender moet het slechts doen met de samenvatting. De overname van de rechten is ook een einde van een tijdperk, want vanaf nu hoor je Olav Mol niet meer op Viaplay. Toch is er een manier waarbij je alsnog naar de enthousiaste commentator kunt luisteren.

Formule 1 op Viaplay

Als je al Formule 1 hebt gekeken via Viaplay dan hoor je andere commentatoren dan dat je de afgelopen jaren gewend bent. Zo komt Allard Kalff regelmatig langs en zijn de kwalificaties en races in handen van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Zij doen natuurlijk hartstikke hun best, maar het kan zijn dat je liever naar het vertrouwde geluid van Olav Mol en Jack Plooij luistert. Dat kan nu op een speciale manier.

Google’s Formule 1-deal zorgt voor McLaren’s zeer opvallende wielen

Olav Mol en Jack Plooij gaan samen aan de slag voor Grand Prix Radio. De zender heeft de rechten verworven van de radiorechten van de Formule 1. De dienst heeft nu een speciale app ontwikkeld waarmee je radio kunt luisteren terwijl je naar de beelden kijkt. Hoewel dit een simpel trucje lijkt, is het toch vrij lastig aangezien er meestal een vertraging in de beelden zit, ten opzichte van het geluid. Toch zorgt de app voor een oplossing waardoor je alsnog tegelijk naar Viaplay of F1 TV Pro kunt kijken en kunt luisteren naar Olav Mol.

Formule 1 Viaplay kpn ziggo gratis
Max Verstappen in actie (Afbeelding: EPA / Ali Haider)

Zo Luister je naar Olav Mol

In de app van Grand Prix Radio is een speciale slider gebouwd. Door daaraan te schuiven versnel of vertraag je het commentaar. Als je ‘m in de juiste positie zet loopt het geluid precies gelijk met het beeld en kun je alsnog Olav Mol horen.

Na Viaplay en HBO Max maakt Nederland zich op voor nóg een dienst

Het nadeel als je dat via de telefoon doet, is dat je misschien niet een goede geluidkwaliteit hebt. Je kunt er voor kiezen om een koptelefoon op te zetten, maar het is ook mogelijk om het geluid te streamen naar de speakers van je televisie of soundbar. Hiervoor kun je bijvoorbeeld een Chromecast voor gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen