F1 TV Pro en Viaplay: zo kijk je de Formule 1 Grand Prix van Bahrein

Films & Series Jeroen Kraak 18 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit weekend is het eindelijk zover: het Formule 1-seizoen begint weer. Wij vertellen je hoe je kunt kijken via F1 TV Pro en Viaplay en hoe laat de uitzendingen zijn.

Afgelopen weken konden we al genieten van de pre-season tests van de Formule 1, maar dit weekend start dan eindelijk het seizoen. Is Mercedes zoals gewoonlijk aan het sandbaggen, of zijn ze echt niet goed en kan Max Verstappen titel prolongeren. Het is slechts een fractie van de vragen waarbij we een eerste antwoord krijgen.

Zo volg je de Formule 1

Natuurlijk wil je de races van Max Verstappen live zien. De grote vraag is natuurlijk hoe. Ziggo Sport zendt de races niet meer uit, want de Zweedse streamingdienst Viaplay is er met de rechten vandoor gegaan. De streamingdienst is een van de opties om de races live te kijken, maar er is ook nog een andere manier in Nederland: F1 TV Pro. Ook kun je een aantal races gratis kijken via lineaire televisie. De NOS zendt de Grand Prix van Zandvoort live uit en RTL Duitsland mag vier races per jaar live uitzenden. Helaas zit de Grand Prix van Bahrein hier niet bij.

Apple TV+ komt met Formule 1-docu waar Verstappen-fans van gruwelen

Formule 1 op Viaplay

De makkelijkste manier om te kijken is wellicht Viaplay. De streamingdienst is sinds deze maand online, maar alles verliep nog niet vlekkeloos. Zo zond de dienst de pre-season test uit in 720p terwijl, terwijl 1080i de norm is voor Full HD. Toch is dit allemaal nog minder dan Ziggo Sport. Dat kanaal zond de races uit in 4K. Viaplay heeft daarbij nog werk voor de boeg.

Viaplay heeft rondom de uitzendingen van de Formule 1-races een eigen studioprogramma dat gepresenteerd wordt door Amber Brantsen. Zij krijgt daarbij gezelschap van analisten Giedo van der Garde, Tom Coronel en Christijan Albers. Ook zijn er twee nieuwe commentatoren en moet je het dus zonder Olaf Mol en Jack Plooij doen. Viaplay kost tot 1 augustus 9,99 euro per maand. Daarna verhoogt de streamingdienst haar prijzen naar 13,99 per maand.

F1 TV Pro

Een andere optie om de Formule 1 te kijken via F1 TV Pro. Via de livestream zie je alle races, kwalificaties en trainingen live. Net zoals Viaplay zendt het ook de Formule 2 en 3 uit. Het grote voordeel aan F1 TV Pro is dat de dienst goedkoper is dan Viaplay. De dienst kost 7,99 euro per maand. Om de dienst te gebruiken moet je de speciale app downloaden of kijken via je browser.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen