Android 13 krijgt functie waardoor je batterij nooit meer leeg is

Smartphones Jeroen Kraak 18 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Is je batterij altijd veel te snel leeg? Met Android 13 gaat dat je niet meer zo snel gebeuren. Het komt met de ideale functie.

We kennen allemaal wel het probleem van een batterij die veel te snel leeg gaat. Je bent bezig met een gesprek, waardoor je moet ophangen, je bent niet op een plaats waar je kunt opladen, of je hebt je oplader niet bij de hand. Dat moment kun je in Android 13 straks wat makkelijker uitstellen.

Geen problemen meer met je batterij

Google maakt namelijk bekend dat Android 13 een nieuw notificatiesysteem krijg dat je gaat waarschuwen wanneer een app op de achtergrond veel energie gebruikt. Zo kun je makkelijk de app uitschakelen als je ‘m toch niet gebruikt of op de achtergrond niet nodig hebt. Zo doe je natuurlijk langer met je batterij.

Android 13 is officieel een feit: dit is Google van plan met smartphones

Android 13 geeft je waarschuwing wanneer een app veel energie gebruikt in 24 uur. Deze waarschuwing wordt echter niet gegeven wanneer een app op de voorgrond draait. Logisch ook, want als je bijvoorbeeld gamet, weet je dat de app veel energie gebruikt. Als je iets anders doet en de app, die je net gebruikt hebt, nog steeds energie slurpt, dan krijg je natuurlijk wel de melding. Ook zijn er nog andere uitzonderingen wanneer je geen melding te zien krijgt. Zo komen er ook geen waarschuwingen wanneer het bijvoorbeeld een app is die zorgt voor een VPN-verbinding, schrijft Google in de developer log.

Android 13 logo
Het logo van Android 13 (Afbeelding: Google)

Android 13 gaat je ook waarschuwen wanneer een app meer dan 20 uur op de voorgrond draait. Als je op de melding drukt opent de telefoon de Foreground Services Task Manager. In dat menu kun je dus de bepaalde app uitschakelen of instellen zoals jij wil.

Nog even wachten op deze functie in Android 13

Helaas is de nieuwe functie alleen nog beschikbaar in de tweede developer preview. Deze kun je installeren, maar er is wel kans dat niet alles evengoed werkt en dat kan zorgen voor problemen. Waarschijnlijk moeten we dus nog even wachten voordat deze in de reguliere versie van Android 13 komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen