Hogwarts Legacy: alles dat je moet weten van de Harry Potter-game

Games Jelle van Es 18 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Mocht je gisteravond niet zo vroeg naar bed zijn gegaan als ondergetekende, dan heb je wellicht al iets mee gekregen van Hogwarts Legacy. De game die zich afspeelt in het universum van Harry Potter werd gisteren uitgebreid uit de doeken gedaan.

Toch zul je Harry Potter niet tegenkomen in Hogwarts Legacy. De game speelt zich namelijk een flinke tijd af voor de gebeurtenissen uit die wereld. Maar dat neemt niet weg dat je vast veel dingen zult herkennen. Afgaande op de State of Play zijn dit de elementen die je moet weten van de game.

Alles over Hogwarts Legacy

Maak je eigen personage aan

In de verschillende Harry Potter-games kon je alleen met de het bekende personage aan de slag. Maar in Hogwarts Legacy is hij dus niet. In plaats daarvan maak je je eigen personage aan, die als jonge student begint aan zijn of haar avontuur. Je hebt daarbij heel wat keuzes om je unieke personage aan te maken. De onderstaande afbeelding laat wat dat betreft al een beetje zien wat je kunt verwachten.

Verken Hogwarts in Hogwarts Legacy

Eén van de interessante elementen van Hogwarts Legacy is dat je als Harry Potter-fan nu de mogelijkheid hebt om Hogwarts op je eigen gemak te verkennen. Het is uiteraard wel een beetje anders dan dat je gewend bent, omdat de game zich dus een flinke tijd afspeelt voor dat boeken en de films. Toch zul je heel wat dingen gaan herkennen. En de school is blijkbaar heel erg groot, je kunt dus lekker rondlopen en dingen herkennen.

Een grote wereld

Maar de wereld van Harry Potter is natuurlijk groter dan alleen de school. Wat dat betreft is het fijn dat je in Hogwarts Legacy ook een grote open wereld heeft. Deze kun je onder andere op een griffioen of een bezemsteel. Op die manier kun je dus heel wat verschillende omgevingen tegenkomen. Daarbij maakt de game gebruik van verschillende seizoenen. In de lente ziet de wereld er dus anders uit dan wanneer de sneeuw hem bedekt in de winter.

Veel te zien (Afbeelding: Warner Bros.)

Speel met verschillende spreuken

Magie is altijd een belangrijk onderdeel geweest in de wereld van Harry Potter en dat zie je ook terug in Hogwarts Legacy. Tijdens je avontuur kun je diverse spreuken leren of er voor kiezen om beesten te temmen, die dan aan jouw zijde strijden. Op die manier heb je dus echt verschillende manieren van spelen en kan het er uiteindelijk voor zorgen dat het een game is die je meer dan eens speelt.

Echt een singleplayer-game

Vaak probeert een ontwikkelaar een trucje uit te halen, waardoor het de lengte van de game verlengt. Dat gebeurt regelmatig door online componenten aan een game toe te voegen. En dat is niet altijd iets dat goed werkt. Wat dat betreft is het goed om te zien dat de ontwikkelaar van Hogwarts Legacy dat niet doet. Zij laten weten dat dit avontuur in de Harry Potter-wereld een pure singleplayer-ervaring is.

Hogwarts Legacy Harry Potter
Puur je eigen avontuur (Afbeelding: Warner Bros.)

Dit is wanneer Hogwarts Legacy uitkomt

Een vaste datum heeft Hogwarts Legacy nog niet. Je moet dus voorlopig nog even je Harry potter-boeken blijven lezen. De game staat gepland voor een release van de 2022-feestdagen. Dat is dus ergens in de periode van eind oktober tot en met december. Een release in november zou wat dat betreft niet heel erg gek zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen