Deze week wordt Hogwarts Legacy eindelijk uitgebreid getoond

Games Jelle van Es 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je een fan van alles dat met Harry Potter te maken heeft? Dan is de kans groot dat Hogwarts Legacy een game is waar je erg naar uitkijkt. En deze week krijgen we na een eerdere trailer eindelijk uitgebreide beelden te zien.

In Hogwarts Legacy zul je Harry Potter overigens niet tegenkomen. De game speelt zich namelijk af aan het einde van de 19e eeuw. Daarin moet jij jouw eigen personage aanmaken een groot avontuur beleven.

Harry Potter-game Hogwarts Legacy uit de doeken gedaan

Goed, geen Harry Potter dus in deze game, maar er zijn genoeg redenen om enthousiast te worden over de game. Dat weten de mensen bij PlayStation ook. Op hun blog laten ze weten dat de trailer van Hogwarts Legacy maar liefst 28 miljoen keer is bekeken. Dat is dus voor het bedrijf een goede reden om aankomende donderdag een nieuwe State of Play uit te zenden. Deze wordt om 10 uur in de avond uitgezonden.

De uitzending van Hogwarts Legacy zal ongeveer 20 minuten duren. 14 minuten daarvan is ingepland voor de game zelf. De andere tijd wordt ingevuld door de ontwikkelaars. Wellicht dat zij dan ook iets zeggen over de schrijfster van Harry Potter. Want hoewel ik zin hebt in de game, is het wel zo dat J.K. Rowling met haar homo- en transfobe uitspraken voor heel wat woede zorgt. Hoewel de game zich vooral in hetzelfde universum afspeelt, is er dus ook veel anders. De game speelt zich dus in het verre verleden af, waardoor er ruimte is om hun eigen verhaal te vertellen. Verder is het zo dat het om een grote open wereld gaat, waarin je de mogelijkheid hebt om spreuken te leren, magische beesten te temmen en het op te nemen tegen het kwaad.

Eind dit jaar uit

De Harry Potter-game Hogwarts Legacy heeft op dit moment nog geen datum. Wellicht dat die tijdens deze presentatie wordt genoemd. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Slecht nieuws voor Harry Potter-fans: stilte rondom Hogwarts Legacy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen