Chocobo GP: aardig alternatief op Mario Kart 8 Deluxe

Games Jelle van Es 15 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Mario Kart 8 Deluxe is één van de grootste succesverhalen van de Nintendo Switch. Sowieso is de kart-serie altijd goed geweest op het gebied van verkoopcijfers. In het verleden hebben heel wat andere ontwikkelaars geprobeerd er een graantje van mee te pikken. Maar vandaag de dag zijn er niet veel alternatieven. Daarom is het wel fijn dat Square Enix het probeert met Chocobo GP.

Chocobo GP heeft veel weg van Mario Kart 8 Deluxe op de Nintendo Switch. Net als in die game krijg je te maken met een aantal verschillende personages en scheur je door kleurrijke omgevingen heen. Daarbij pak je onderweg diverse powerups op, waarmee je het leven van de tegenstanders zuur kan maken. Dit zijn daarbij de punten die zijn opgevallen.

Chocobo GP op de Nintendo Switch

Ziet er vrolijk uit

Als je houdt van games met een vrolijke visuele stijl, dan zit je bij Chocobo GP op de Nintendo Switch aan het juiste adres. Het is een game met een fijne cartoony stijl en maakt op de verschillende banen gebruik van vrolijke kleuren. Die spatten fijn van mijn OLED-scherm van de spelcomputer af. Ook de diverse effecten vergroten die vrolijkheid, waardoor het een ideale game is om van jong naar oud te spelen.

Chocobo GP Mario KArt 8 Deluxe
Hier word je toch blij van? (Afbeelding: Square Enix)

Genoeg personages in Chocobo GP

In Chocobo GP kun je aan de slag met een redelijke lading personages. De meeste daarvan zijn variantie op de Chocobo, maar er zijn ook personages uit verschillende games. Final Fantasy VI heeft bijvoorbeeld Terra afgeleverd, terwijl Final Fantasy IX in de game zit met Vivi en Steiner. Bij de lancering van de game kun je ook nog Cloud en Squall uit deel zeven en acht scoren. Elk personage heeft zijn eigen voertuig, waardoor er een duidelijk verschil zit. Maar belangrijker is dat iedereen zijn speciale vaardigheid heeft om anderen mee te verslaan. Op die manier loont het om diverse personages uit te proberen.

Diverse personages (Afbeelding: Square Enix)

Spelen met krachten en omgeving

En als je dan je personage hebt gekozen, dan kun je losgaan op de baan. Eén van de fijne dingen van Chocobo GP op de Nintendo Switch is dat als je er een beetje goed in bent, je de mogelijkheid hebt om redelijk weg te rijden bij de tegenstanders. Je hebt niet zoals bij Mario Kart 8 Deluxe of andere games in de serie een blauw schild. Wanneer je een beetje handig wordt met driften, de speedboosts pakt en bij de jumps juist timet, dan verhoog je de snelheid en vlieg je weg van de tegenstanders. Maar wanneer je dicht bij andere in de buurt bent, dan pak je de powerups om hen te bestoken en op die manier je weer bij hen in de buurt te laten komen.

Chocobo GP Mario KArt 8 Deluxe
Gebruik je powerups (Afbeelding: Square Enix)

Verhaal een beetje langdradig

In Chocobo GP op de Nintendo Switch heb je een Story mode zitten. Deze is echter wat aan de suffe kant. De verhalen die tussendoor verteld worden zijn langdradig en hebben qua inhoud niet heel erg veel te bieden. Maar je moet er doorheen gaan als je bepaalde content wil vrijspelen. Het had echter zoveel beter en interessanter gekund.

Legt het wel af tegen Mario Kart 8 Deluxe

Goed, ik heb Chocobo GP al heel wat keren vergeleken met Mario Kart 8 Deluxe. En dat is logisch. Toch is het niet helemaal eerlijk, want als we de twee direct tegenover elkaar zetten, dan is Mario Kart wel de duidelijke winnaar in het geheel. Die Nintendo Switch-game rijdt gewoon lekkerder en is leuker om te spelen. Je moet deze game dan ook niet zien als een alternatief. Misschien meer als een zoethoudertje totdat Nintendo eindelijk een negende deel in de kart-reeks uitbrengt.

Mario Kart 8 Deluxe is wel wat sterker (Afbeelding: Square Enix)

Chocobo GP is vanaf 10 maart beschikbaar op de Nintendo Switch. Daarbij is het goed om te weten dat er een Lite-versie gratis wordt uitgebracht. Op die manier kun je zelf kijken of de game iets voor je is. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Nintendo Switch is met Triangle Strategy een topgame rijker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen