Na Viaplay en HBO Max maakt Nederland zich op voor nóg een dienst

Apps Mark Hofman 10 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Waar Viaplay en HBO Max voor ons Nederlanders nog ontzettend nieuw zijn, kunnen we alweer rekening houden met de volgende Netflix-concurrent. Nederland kan zich opmaken voor wederom een nieuwe streamingdienst.

In de week dat HBO Max in ons land beschikbaar is geworden komt er nog een Amerikaanse partij die de markt wil veroveren. SkyShowtime komt voor de eerste keer officieel naar buiten.

SkyShowtime in 2022 naar Nederland

Het jaar 2022 zou zomaar eens het zwaarste jaar voor Netflix kunnen worden op het gebied van concurrentie. Nadat HBO Max deze week in ons land is uitgerold, maakt SkyShowtime ook plannen om Nederland te veroveren. Het is een streamingdienst die een gigantisch aanbod aan interessante studio’s en partijen heeft. Zo is de content van de volgende bedrijven op de streamingdienst te vinden:

  • Dreamworks
  • Nickelodeon
  • Paramount+
  • Paramount Pictures
  • Peacock
  • Sky Studios
  • Showtime
  • Universal Studios

Wanneer de streamingdienst precies beschikbaar wordt in Nederland is niet bekend, maar ViaPlay en HBO Max kunnen de borst natmaken. Net als Disney+, Amazon Prime Video en Netflix. Door de samenwerking tussen de verschillende studios kunnen we veel iconische en populaire content verwachten. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Fresh Prince of Bel-Air-serie, alle Star Trek-content en Scream.

Het is de eerste keer dat SkyShowtime daadwerkelijk uitspreekt naar Nederland te komen. Dat doet het bedrijf door middel van een persbericht. Eerder werd al wel gesproken over een eventuele komst, maar vast stond het nog niet. Dat is nu dus wel anders.

Viaplay en HBO Max

SkyShowtime wordt, als alles volgens planning verloopt, dus de derde streamingdienst die Nederland in 2022 rijker wordt. Uiteraard kregen we begin deze maand toegang tot Viaplay: dé dienst waar Nederlandse fans Formule 1 kunnen bewonderen. Naast de sport is het ook mogelijk om naar Darten, de Bundesliga of talloze films en series te kijken.

HBO Max is echte Netflix-killer door fantastische deal voor nieuwe gebruikers

HBO Max ging afgelopen dinsdag van start en bracht een gigantisch aanbod met zich mee. Zo is alle HBO-content, maar ook dat van Warner Bros. en Cartoon Network via de dienst te bewonderen. Het mooiste van alles? Als je voor 31 maart 2022 een abonnement afsluit, krijg je de rest van je leven 50% korting!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen