Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 29 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe elektrische step van Xiaomi heeft actieradius van 64 kilometer

Xiaomi brengt met de NAVEE N65 een imposante elektrische step naar onze markt. Na een succesvolle crowdfunding op Youpin verscheen hij eind vorig jaar in Azië. Nu zijn Noord-Amerika en Europa aan de beurt.

De elektrische step wordt voornamelijk geroemd om zijn grote actieradius. Op een volle lading is het mogelijk om 64 kilometer af te leggen met dit kleine monster. Lekker, toch?

Xiaomi NAVEE N65

De NAVEE N65 is dus voorzien van een heerlijk actieradius. Dankzij de 48V en 12.5Ah batterij wordt er een vermogen van 600Wh behaald, waarmee je dus zo’n 64 kilometer af kunt leggen. Dit kleine racemonster draagt uiteraard ook een motor met zich mee. Net als de batterij valt ook deze, met een vermogen van 500W, zeker niet tegen.

De elektrische step van Xiaomi is in ieder geval krachtig genoeg om een snelheid van 32 kilometer per uur te behalen. In Nederland zal Xiaomi hem moeten begrenzen op 25 kilometer per uur, maar dat doet de potentie van de step niet tekort.

Xiaomi NAVEE N65 elektrische step
Is het geen plaatje? (Afbeelding: Navee)

Verder draagt de NAVEE N65 twee 10-inch banden met zich mee, beklimt hij stijle wegen tot 25 graden én is hij voorzien van een elektronische rem en remschijf.

Elektrische step kopen in Nederland

De nieuwe elektrische step van Xiaomi komt dus onze kant op. Officieel zijn de voertuigen niet echt te koop via de officiële website van het bedrijf. Al wil dat niet zeggen dat je er niet aan kunt komen. Het nieuwe model is bijvoorbeeld wel te verkrijgen via het buitenland, waar je €625 neerlegt voor de NAVEE N65.

Elektrische fiets in Nederland nu populairder dan de gewone fiets

Het enige probleem is dat dergelijke stepjes in Nederland nog steeds verboden zijn. Er wordt op dit moment gewerkt aan een nieuwe wet die vanaf 1 januari 2023 ingaat. Je kunt de elektrische step dus al aanschaffen en neerzetten, maar echt gebruiken voor vervoer (zonder gezeik) zit er voorlopig nog niet in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!