Viaplay komt met goed nieuws voor Nederlandse serieliefhebbers

Films & Series Jeroen Kraak 28 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Viaplay richt zich nog meer op de Nederlandse markt. De streamingdienst kondigt een aantal Nederlandse originals aan en de komst van meer reality.

Viaplay kennen we nu nog vooral als nieuwe rechtenhouder van de Formule 1. Dat betekent dat je de races van Max Verstappen naast F1 Pro alleen nog via de streamingdienst kunt zien. Natuurlijk moet je hiervoor een speciaal abonnement afsluiten. Dat lidmaatschap is echter niet voor Formule 1, je kunt er ook andere content mee kijken.

Viaplay wil meer dan sport

Natuurlijk weet je waarschijnlijk al dat Viaplay naast de Formule 1 ook een aantal andere sportrechten heeft overgekocht. Zo kun je via de dienst ook wedstrijden uit de Premier League kijken en zie je de prestaties van Michael van Gerwen tijdens de dartstoernooien van de PDC.

Toch wil Viaplay meer tonen dan alleen sport, om zo meer abonnees binnen te hengelen. Zo kondigde de streamingdienst van moederbedrijf Nordic Entertainment Group (NENT) eerder al aan de shows van de Amerikaanse streamingdienst Starz. Nu heeft het een nieuwe overeenkomst gesloten met een andere Amerikaanse speler.

Viaplay heeft in Nederland ook de rechten verworven van streamingdienst Hayu. Wellicht zegt die naam je niet veel, maar het brengt een aantal grote realityshows uit. Zo heeft het franchises in handen als The Real Housewives, Below Deck en Keeping Up With the Kardashians. Die series kun je nu gratis kijken als je een abonnement hebt op Viaplay.

Viaplay wil op deze manier concurreren met Netflix

Nederlandse shows op de streamingdienst

Naast de rechten van verschillende shows maakt Viaplay ook eigen originals. Zo zijn er al lokale shows te zien uit de landen waar de streamingdienst al is te zien zoals Scandinavië en Polen. Ook in Nederland wil het net zoals Amazon Prime Video en Netflix met lokale series komen. Zo kondigt Viaplay nu haar twee Nederlandse originals aan.

‘Something Stupid’ is geschreven door de bekende schrijfster Saskia Noort. Deze donkere komedie volgt drie vrouwen die wraak willen op de man die hen heeft bedrogen. De tweede show is ‘De Schuldige’, die geschreven is door Liesbeth Strik. Hierin ontdekt haar moeder dat haar tienerzoon een moord heeft gepleegd. Ze doet er alles aan om hem uit de gevangenis te houden. Wanneer deze content op Viaplay verschijnt is nog onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen