Viaplay wil op deze manier concurreren met Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 25 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Viaplay komt binnenkort naar Nederland. Om te concurreren met Netflix gaat het nu een samenwerking aan met Starz.

Viaplay is met veel bombarie de Nederlandse markt opgekomen. Het wist gelijk een flinke bekendheid te krijgen door de rechten voor de Formule 1 over te kopen. Niet veel later volgden het PDC Darts en een aantal buitenlandse voetbalcompetities. Maar Viaplay heeft nog een andere troef in handen: films en series.

Viaplay en Starzplay

Viaplay is namelijk meer dan alleen een streamingdienst voor sport. Het wil ook kijkers trekken door middel van ander entertainment. De streamingdienst van het Zweedse Nordic Entertainment Group maakt en koopt op dit moment al eigen series, maar nu heeft het ook een overeenkomst gesloten met een derde partij.

In Nederland gaat Viaplay samenwerken met Starz. Het onderdeel van filmmaatschappij Lionsgate heeft een eigen streamingdienst met Starzplay, die al apart verkrijgbaar was. Nu komen alle nieuwe originals van Starzplay beschikbaar voor leden van de streamingdienst. Hiervoor hoeven ze niet extra te betalen.

Dit ga je zien

Starzplay heeft verschillende originals die naar Viaplay komen. Zo kun je titels zien als Run the World, Blindspotting, Gaslot en Powerbook. In zulke series zie je grote namen voorbijkomen als Julia Roberts en Courteney Cox.

Naast originals van Starzplay komen er ook een flink aantal films beschikbaar vanaf de lancering. Zelf zegt Viaplay dat dit er honderd zijn. Daarbij horen ook bekende titels als American Pie, Dirty Dancing, Gangs of New York en de Twilight Saga.

Formule 1 drama voor milieu, maar betere toekomst nabij - WANT
Max Verstappen zie je op de streamingdienst. (Afbeelding: EPA/GIUSEPPE CACACE / POOL)

Een abonnement op Viaplay aflsuiten

Viaplay gaat vanaf 1 maart in Nederland van start. Die datum is niet geheel toevallig, aangezien de Formule 1 in die maand begint. Het is voor de streamingdienst de belangrijkste trekker voor het Nederlands publiek. Het bedrijf hoopt daarmee honderdduizenden Nederlandse abonnees te trekken.

Een abonnement op Viaplay gaat 13,99 euro per maand kosten, maar op dit moment hanteert het nog een introductieprijs van 9,99 euro per maand. Toch zijn er manieren om een goedkoper abonnement af te sluiten. Meer daarover lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen