Viaplay voor noppes: zo kijk je een heel jaar lang gratis Formule 1

Films & Series Thomas Aalderink 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

KPN en Ziggo hebben bekendgemaakt hoeveel een ViaPlay-abonnement bij hen gaat kosten. Beide providers gaan werken met korting, en er is zelfs een manier om een jaar lang gratis Formule 1 (en alle andere sporten, films en series) te kijken.

Nu de Formule 1-rechten niet langer bij Ziggo liggen, is het er allemaal niet simpeler op geworden. Goed om te weten is dat rechten nu in handen zijn van de Nordic Entertainment Group (NENT). Dit is een grote partij uit Zweden die nu dus ook naar Nederland komt. Dat doen ze door middel van hun streamingdienst Viaplay.

Gratis Formule 1 kijken via Viaplay

Deze streamingdienst staat vol films en series, maar vooral de hoeveelheid sport die ze hebben is interessant. Naast Formule 1 is dat ook voetbal (Premier League en Bundesliga) en darts. Toegang tot al dit moois krijg je via de site en app van Viaplay, of via je provider.

Formule 1 op Viaplay wordt goedkoper, maar...
Viaplay komt naar Nederland. (Afbeelding: Nordic Entertainment Group)

Over dat laatste is nu meer bekend. Zowel KPN, als Ziggo is rond met NENT en heeft de prijzen en kortingen bekendgemaakt. Eerstgenoemde komt met de beste actie. KPN heeft laten weten dat alle nieuwe klanten “het hele Formule 1-seizoen gratis kunnen kijken met Viaplay.”

KPN en Ziggo geven korting

Bestaande KPN-klanten moeten het met iets minder doen. Zij kunnen gebruik maken van een Viaplay introductieprijs van 9,99 euro per maand. Dit is vier euro minder dan de standaard prijs (13,99 euro). Deze introductieprijs is geldig tot 1 augustus 2022. Daarna kun je nog wel per maand 5 euro extra korting krijgen als je ook mobiel internet hebt van KPN.

Naast KPN heeft ook Ziggo bekendgemaakt wat hun klanten gaan betalen voor Viaplay. De voormalig eigenaar van de Formule 1-rechten gaat vanaf maart 13,99 euro per maand rekenen. Je kunt echter wel gebruik maken van een introductiekorting. Als je dit doet, krijg je de eerste vier maanden ViaPlay voor twintig euro (vijf euro per maand).

Direct afsluiten via Viaplay

Zit je bij een andere provider zoals T-Mobile of Delta, dan moet je overstappen of geduld hebben. Deze en andere aanbieders hebben in een eerder stadium al wel bekendgemaakt dat ze gesprekken voeren met Viaplay. Het is echter nog niet bekend of daar wat uit gaat komen.

Viaplay haalt de Olav Mol van het darts wél binnen

Mocht jouw provider de nieuwe streamingdienst straks niet gaan aanbieden, dan is er nog niks aan de hand. Het is namelijk ook mogelijk om direct een abonnement af te sluiten bij ViaPlay. Hoeveel je dat gaat kosten en wat je ervoor terugkrijgt, lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen