Formule 1 op Viaplay: prijs, presentatoren en alles wat je moet weten

Films & Series Jeroen Kraak 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Streamingdienst Viaplay heeft vandaag alle plannen bekendgemaakt in Nederland. Zo kijk je naar de Formule 1 en andere sporten.

Het was een grote schok dit jaar toen het nieuws naar buiten kwam dat Ziggo de rechten voor de Formule 1 kwijtraakte. De Nordic Entertainment Group (NENT) ging er mee vandoor, een partij waar nog nooit iemand van had gehoord. Het bedrijf brengt de sport via streamingdienst Viaplay. Veel was nog onbekend, maar nu is er eindelijk duidelijkheid.

Het aanbod van Viaplay

Viaplay gaat verschillende sporten uitzenden. Het heeft naast de rechten van de Formule 1 ook die van PDC Darts, verschillende voetbalcompetities als de Bundesliga en de Premier League en nog een aantal andere sporten. Naast sport heeft het bedrijf inmiddels ook een bibliotheek van verschillende series opgebouwd. Deze zijn vooral Scandinavisch, waar het Zweedse bedrijf het langst actief is.

De Formule 1 wordt anders

De Formule 1 in Nederland gaat er vanaf 2022 heel anders uitzien. Viaplay neemt de uitzendingen flink op de schop, want we zien nieuwe presentatoren en commentatoren. We krijgen geen Olav Mol en Jack Plooij. Hun plaats wordt overgenomen door commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Pitreporter is Stephane Kox, die al ervaring heeft als presentatrice en in het verleden ook coureur was.

Ook in de studio zien we nieuwe gezichten. Amber Brantsen neemt de presentatie van de uitzendingen rondom de Formule 1 over. Daarbij krijgt ze hulp van drie vaste analisten die in wisselende samenstelling optreden. Dat zijn Tom Coronel, Giedo van der Garde en Christijan Albers. Daarnaast is er naast de baan ook een internationale crew. Mika Hakkinen, David Coulthard en Tom Kristensen zullen daar analyses over de race doen.

Formule 1 op Viaplay wordt goedkoper, maar...
Formule 1 zie je via Viaplay. (Afbeelding: Nordic Entertainment Group)

Prijs en beschikbaarheid

Natuurlijk ben je vooral benieuwd over de prijs. Viaplay heeft namelijk verschillende prijzen in de verschillende gebieden waar het actief is: zo is het redelijk goedkoop in Polen en vrij duur in Noorwegen. Nederland zit daar tussenin. Voor een abonnement op de streamingdienst betaal 13,99 euro per maand. Voor klanten van Ziggo is dat wellicht een hard gelag, aangezien zij de Formule 1 gratis konden volgen. Voor niet Ziggo-klanten kostte dit abonnement 14,95 euro per maand. Zij zijn nu dus goedkoper uit.

NENT heeft verschillende samenwerkingen gesloten met de kabelaars om de dienst breed beschikbaar te maken. Zo kun je met een abonnement op de streamingdienst de Formule 1 en andere sportwedstrijden gewoon via tv-kanalen kijken op Ziggo en KPN.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen