Naar deze onderwerpen zocht jij dit jaar het meest op Google

Apps Jeroen Kraak 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Iedereen heeft dit jaar wel wat opgezocht op Google. Maar wat zochten we nu het meest? Dit zijn de meest gezochte onderwerpen.

We kunnen niet meer zonder Google. De zoekmachine vindt het antwoord op bijna al je vragen door relevante pagina’s te tonen. Ook het afgelopen jaar hebben we met z’n allen massaal gegoogeld, maar wat zijn nou de meest gezochte onderwerpen? Google zocht het uit.

Peter R. de Vries aan kop

Het mag geen verrassing zijn dat dit jaar het meest op het internet gezocht is naar Peter R. de Vries. De moord op de misdaadjournalist schokte heel Nederland en dompelde het land in rouw. De zoekopdrachten rond Peter R. de vries waren echter zeer verschillend volgens Google. Zo wilden sommige mensen weten hoe het met hem ging en wie hij überhaupt was, terwijl andere juist op zoek waren naar beelden van de aanslag.

Meer zoektermen op Google

Een ander onderwerp waar we dit jaar massaal naar zochten was het EK 2021, wat dus eigenlijk Euro 2020 is. Eindelijk waren we er weer bij, maar helaas duurde het veel te kort. Hopelijk gaat het volgend jaar beter tijdens het WK in Qatar.

Op de derde plaats staat de Stemwijzer. Het afgelopen jaar waren er natuurlijk verkiezingen en daarbij wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn op wat je gaat stemmen. Stemwijzer is daarvoor een ideaal middel. Zo kun je jouw mening vergelijken met de verschillende partijen.

Een andere opmerkelijke naam in de top 10 is die van Nelson Valkenburg. Waarschijnlijk doet die naam je net zoals veel anderen niet direct een belletje ringelen (vandaar ook in de Google top 10). Hij wordt de nieuwe commentator tijdens Formule 1-wedstrijden en neemt daarmee het stokje van Olav Mol over.

Dit is de volledige top 10

 1. Peter R. de Vries
 2. EK 2021
 3. Stemwijzer
 4. Avondklok
 5. Testen voor toegang
 6. Sneeuwradar
 7. Olympische Spelen
 8. iPhone 13
 9. Nelson Valkenburg
 10. WhatsApp storing

WhatsApp zou deze nieuwe Telegram features over moeten nemen

De meest gezochte tech-onderwerpen

Google heeft ook speciaal gekeken naar welke tech-onderwerpen het meest is gezocht. Daaruit blijkt dat Nederlanders het meest nieuwsgierig waren naar de iPhone 13. De top drie wordt verder gevormd door WhatsApp storing en Zoom.

 1. iPhone 13
 2. WhatsApp storing
 3. Microsoft Teams
 4. CoronaCheck-app
 5. Zoom
 6. Vodafone storing
 7. Fifa 22
 8. Wombo AI
 9. Clubhouse
 10. Among Us
Albert Heijn stunt met prijs van de iPhone 13
De iPhone 13 mini en zijn grotere broer (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

TV en series op Google

Qua televisie waren dit de populairste zoektermen op Google.

 1. Squid Game
 2. Bridgerton
 3. Deal or No Deal
 4. The Serpent
 5. Big Brother
 6. Lupin
 7. Dansmarathon
 8. Ex on the Beach
 9. Expeditie Robinson
 10. Sinterklaasjournaal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen