Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 24 nov 2021

Formule 1 kijken in 2022: Viaplay laat weten wanneer het start

Formule 1 kijk je vanaf volgend jaar op Viaplay in plaats van Ziggo. Nu laat de streamingdienst weten wanneer ze willen uitzenden.

Het was een grote verrassing toen Viaplay de rechten kocht van de Formule 1 in Nederland. Niemand had nog van de Zweedse streamingdienst gehoord. Inmiddels weten we elke keer net wat meer over de plannen van de dienst. Nu is ook bekend wanneer het wil gaan uitzenden.

Formule 1 op Viaplay

Viaplay wil vanaf maart 2022 uitzenden in Nederland. Dat laat de streamingdienst weten aan Streamwijzer. “We hebben altijd al gezegd dat Viaplay in Q1 van 2022 gelanceerd wordt in Nederland. We werken hard achter de schermen om dit in maart mogelijk te maken,” zegt het in een reactie tegen die site. De datum is niet echt verrassend te noemen, aangezien in maart ook weer het nieuwe seizoen van de Formule 1 begint.

Formule 1 is het grootste paradepaardje van Viaplay in ons land. Door de successen van Max Verstappen is het naast voetbal de meest populaire kijksport in ons land. Eerder liet Amber Brantsen al weten over te stappen naar de Zweedse streamingdienst. Zij gaat de uitzendingen rondom de Formule 1 presenteren. Wie daar allemaal nog bijkomt is onbekend, al gaan er geruchten dat Robert Doornbos de overstap gaat maken. Het is nog onbekend of we Olav Mol en Jack Plooij op Viaplay gaan zien. De twee zeggen nog niet benaderd te zijn om ook volgend jaar het commentaar te verzorgen.

Nog een slachtoffer: ViaPlay scoort na Formule 1 nog een megacompetitie

Dit biedt de streamingdienst nog meer aan

Naast de Formule 1 heeft viaplay nog wat andere ijzers in het vuur. Zo heeft onder ander ook de rechten voor de Premier League en de Bundes Liga in de pocket. Daarnaast gaat het ook vanaf het komend jaar het darts uitzenden. Die laatste verdwijnt dus bij RTL.

Wat Viaplay nog meer naast de Formule 1 gaat brengen is onbekend, maar waarschijnlijk kunnen we ook een hoop series verwachten. In de landen waar de dienst actief is, brengt het naast sport ook films en series. Het maakt dan ook een hoop Scandinavische originals. De streamingdienst van de Nordic Entertainment Group liet eerder al weten de komende tijd meer nieuws bekend te willen maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Formule 1 kijken in 2022: Viaplay laat weten wanneer het start
Sluiten