Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 15 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Viaplay kiest voor verrassende presentator van de Formule 1

De Zweedse streamingdienst Viaplay heeft de eerste details over de Formule 1 van 2022 bekend gemaakt. De presentator is een verrassende naam.

Vanaf volgend seizoen is de Formule 1 in Nederland te zien via de Zweedse streamingdienst Viaplay te zien in plaats van Ziggo. Er lijkt een hoop te veranderen, aangezien de uitzendingen rondom de races een aan opmerkelijke presentator krijgen.

De Formule 1 krijgt een nieuw gezicht

We zijn al jaren gewend aan Rob Kamphues als presentator bij de Formule 1-uitzendingen van Ziggo. Een ding weten we nu zeker: volgend jaar is hij niet meer in die hoedanigheid te zijn. De rechten van de Formule 1 zijn overgenomen door Viaplay en de dienst vandaag de nieuwe presentator bekend: dat is niemand minder dan Amber Brantsen, die nu nog presentatrice is bij het NOS Journaal.

Het lijkt een opvallende naam en misschien is dat ook wel zo, maar het is zeker iemand die binding heeft met Formule 1. Ze volgt de sport intensief en was al verschillende keren te gast in de Formule 1-uitzendingen van Ziggo en is vast te horen in de NOS-podcast over de sport. Brantsen laat op haar eigen website weten: “De sport waar ik van hou – en vele Nederlanders met mij – is nog altijd aan het groeien en ik hoop dat we een nog breder publiek kunnen bereiken”, aldus Brantsen. “Samen met mijn Viaplay-collega’s in andere landen kunnen we bovendien meer kanten van de Formule 1 laten zien dan ooit tevoren. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint!”

Amber Brantsen Formule 1 Viaplay
Amber Brantsen gaat de uitzendingen presenteren. (Afbeelding: ANP KIPPA SANDER KONING)

Wie maken nog meer de overstap naar Viaplay?

De grote vraag is natuurlijk wie het commentaar gaat doen bij de Formule 1-races en met welke analisten Viaplay gaat werken. Het ligt natuurlijk het meest voor de hand dat Olav Mol de overstap gaat maken. Hij is het gezicht van de racerij in Nederland en liet in eerdere interviews weten niet onwelwillend tegenover een overstap te staan. Toch beweerde hij in eerdere interviews nog niet benaderd te zijn voor de functie.

Qua analisten is er natuurlijk een ruimere keuze voor Viaplay. Bij Ziggo zie je nu altijd Robert Doornbos aan tafel, maar komen regelmatig ook Giedo van der Garde, Ho-Pin Tung en de broertjes Coronel langs. Wie het worden maakt de streamingdienst later bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!