Viaplay: komen deze grote namen naar de Formule 1-streamingdienst?

Films & Series Jeroen Kraak 2 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Viaplay heeft natuurlijk de rechten van de Formule 1 en een aantal voetbalcompetities. Maar wie gaan dat presenteren?

Het was een grote schok in het medialandschap toen bekend werd dat de Formule 1-rechten werden gekocht door Viaplay. Daarna wist de partij onder andere ook de rechten van verschillende voetbalcompetities en het darts binnen te hengelen. Grote vraag was wie de partij was en wat het op de Nederlandse markt wil.

Viaplay komt eraan

Streamingdienst Viaplay is eigendom van het Scandinavische Nordic Entertainment Group (NENT). Het bedrijf is al in verschillende landen actief met streamingdienst Viaplay en heeft daar net zoals hier sportrechten gekocht. Daarnaast biedt het ook een aantal Scandinavische series. Zo kun je de dienst al aanschaffen in een aantal Scandinavische landen en Polen. Later moet de dienst net zoals in Nederland ook in een aantal andere landen beschikbaar zijn.

Nieuwe klap voor Ziggo: het raakt nu deze rechten kwijt aan ESPN

Wie gaan er voor de streamingdienst werken?

Goed, we weten dus dat Viaplay in 2022 naar Nederland komt en dat een van de belangrijkste troefkaarten de Formule 1 wordt. De grote vraag is natuurlijk wie de uitzendingen daar gaat presenteren en wie er verslag gaan doen vanaf locatie. Zo lieten de bekende Formule 1-verslaggevers Olav Mol en Jack Plooij eerder weten nog niet benaderd te zijn door Viaplay. Toch lijken nu wel degelijk de eerste stappen ingezet worden met het binnenhalen van presentatoren en analisten.

Dit nieuws werd mogelijk naar buiten gebracht door een account dat leek op Viaplay zelf. Via het Twitterkanaal viaplay_nl kwamen er verschillende gifjes naar buiten. Inmiddels is het Twitterkanaal echter weer verwijderd. Viaplay laat in een reactie aan Streamwijzer weten dat het kanaal niet van hun was en dat het dus nep is. Zij zeggen dat ze op een later moment nieuws omtrent presentatoren bekend gaan maken.

Er kwamen via het Twitterkanaal onder andere plaatjes voorbij van Johan Boskamp, Robert Doornbos en Wilfred Genee. Vooral die laatste naam is opvallend, aangezien de presentator recent nog een nieuwe deal bij Talpa heeft getekend om dagelijks met de heren van VI een talkshow te doen. Toch meldt ook Telegraaf- en Boulevard-journalist Rob Goossens dat Genee mogelijk naar Viaplay gaat.

Goed, we nemen het nieuws met een korreltje zout, maar inmiddels is dit onderwerp nu wel het gesprek van de dag.

Formule 1 via Ziggo?

Eerder kwam er al ander bijzonder nieuws over Viaplay naar buiten. Zo zou de streamingdienst mogelijk samen gaan werken met Ziggo, waardoor de dienst voor klanten van de kabelaar gratis zouden zijn. De grote vraag is natuurlijk waarom NENT dit zou doen, aangezien ze enorm veel voor de rechten hebben betaald.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen