Nieuwe klap voor Ziggo: het raakt nu deze rechten kwijt aan ESPN

Films & Series Jeroen Kraak 6 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Ziggo zit in de hoek waar de klappen vallen. In 2022 verliest het niet alleen de rechten van de Formule 1 en Premier League, maar er komt nog een sport bij.

Hoe moet het verder met het film- en serieaanbod van Ziggo? De kabelaar wist veel klanten te trekken door in haar pakketten gratis Formule 1 en voetbal aan te bieden. De sportrechten worden nu aan alle kanten weggekaapt door concurrenten. Ook bij haar serie en filmpakket is het bedrijf de pineut. Het heeft tot het einde van het jaar de rechten van HBO-series en films, maar met de komst van streamingdienst HBO Max naar Nederland, lijken ook die volgend jaar te verdwijnen.

Ziggo verliest sportrechten

Het was een grote schok toen bekend werd dat Ziggo de rechten van de Formule 1 verloor. De onbekende Nordic Entertainment Group ging ermee vandoor met een recordbedrag. Het was de eerste slag voor Ziggo. Later werd ook bekend dat de Premier League dezelfde weg zou bewandelen, maar daar houdt het dus niet bij op. Dit keer heeft ESPN Ziggo tuk. Het kaapt de rechten van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA weg.

Het is een logische stap voor ESPN om de rechten voor de NBA van Ziggo over te nemen. De sportdivisie van Disney heeft al de rechten van andere Amerikaanse sportcompetities als de MLB, NFL en NHL.

NBA ESPN Ziggo
De NBA zie je voortaan op ESPN. (Afbeelding: EPA/ETIENNE LAURENT SHUTTERSTOCK OUT)

Dit gaat ESPN met de NBA doen

Voor de fans lijkt het geen groot gemis te zijn. Echt veel aandacht gaf Ziggo niet aan de NBA. Wedstrijden waren vaak laat weggestopt en veel was niet live. Bij ESPN gaat dat veranderen. In een persbericht laat het weten meer dan 200 wedstrijden live uit te zenden. Bovendien werkt het samen met de Amerikaanse ESPN-collega’s om uitzendingen over te nemen.

Naast de wedstrijden komt ESPN  ook met bekende NBA-programma’s als NBA Countdown en NBA Today. Al vanaf 19 oktober dit jaar heeft ESPN de rechten in handen. Dan zijn ook meteen de eerste uitzendingen te zien.

De grote vraag is natuurlijk wat er overblijft bij Ziggo Sport. Het heeft nog wel de rechten van de Champions League in bezit. Dit jaar won het wel de rechten van de MotoGP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen