Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

HBO Max komt in 2022 naar Nederland: dit moet je allemaal weten

Nederland krijgt er een nieuwe topstreamingdienst bij. HBO Max zet eindelijk voet op Europese bodem. Wij vertellen je wat je kunt verwachten.

De naam HBO doet je waarschijnlijk een lampje branden. Het is een televisienetwerk dat tegen betaling beschikbaar is en waar je topseries op kunt zien. De zender was vroeger zelfs in Nederland beschikbaar. Maar net zoals bij andere mediabedrijven gaat het netwerk ook met zijn tijd mee. Het is sinds vorig jaar actief met HBO Max, een streamingdienst waarop je al hun series en films kunt vinden. Deze komt nu ook naar Nederland.

Dit is HBO Max

Tot nu toe kun je verschillende series en films van HBO via het film- en seriepakket van Ziggo zien, maar dat gaat veranderen. Het komt nu met de eigen streamingdienst HBO Max naar Nederland.

HBO Max wordt een geduchte concurrent van Disney+ en Netflix. De streamingdienst heeft een aantal grote series en films in het portfolio. De meest bekende serie is misschien wel Game of Thrones, maar ook horen titels als Westworld, Made for Love, Chernobyl en Last Week Tonight with John Oliver bij de streamingdienst. Dat is nog niet alles. Moederbedrijf van de streamingdienst is Warner Media, dat ook eigenaar is van Warner Bros en Cartoon Network. Door die twee bedrijven kan het veel content leveren wat geschikt is voor de hele familie.

HBO Max komt ook met een flink aantal nieuwe series en films. Tijdens een presentatie liet het onder andere de eerste teaser van House of the Dragon zien, de prequel van Game of Thrones. Maar er komt nog veel meer aan. Daarover lees je meer in dit artikel.

Nog andere voordelen

Tijdens de coronacrisis liet HBO Max nog een ander voordeel zien. Het bracht bioscoopfilms van Warner Bros meteen naar haar streamingdienst. Dat gebeurt niet meer na dit jaar, maar het gaat wel sneller topfilms na de bioscooprelease naar de streamingdienst brengen. Dat wordt 45 dagen.

Prijs en releasedatum

Helaas komt HBO Max niet als eerste naar Nederland. Eerst zijn de Scandinavische landen en Spanje en Portugal aan de beurt op 26 oktober. Nederland volgt in 2022. Natuurlijk ben je benieuwd hoe veel HBO Max gaat kosten. Tijdens een presentatie liet het bedrijf weten dat de dienst 8,99 euro per maand kost. Tevens komt het met korting als je een abonnement voor 1 jaar afsluit, net zoals je bij Disney+ kent. Wat de precieze releasedatum wordt is nog afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!