Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 5 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

HBO Max in Nederland: 5 series waar we het meest naar uitkijken

De kogel is door de kerk: HBO MAX komt eindelijk naar Nederland. De streamingdienst heeft een aantal toptitels in ontwikkeling. Wij vertellen je naar welke we het meest uitkijken.

HBO Max is een van grootste streamingdiensten ter wereld. Toch is het voor ons nog vrij onbekend, omdat deze nog niet in Nederland aanwezig is. Dat gaat veranderen, want vanaf … is de streamingdienst ook in Nederland beschikbaar. Een aantal titels zijn nu nog te zien via Ziggo, maar dat lijkt met de komst van HBO Max te veranderen.

HBO Max komt eraan

Doordat Warner Bros. en HBO Max dezelfde eigenaar hebben, heeft de streamingdienst toegang tot een enorme hoeveelheid titels. Zo ken je vast wel Game of Thrones, Westworld en Chernobyl. Stuk voor stuk topseries die je meteen kunt kijken als HBO Max naar Nederland komt. Toch is er nog veel meer in ontwikkeling. Wij kijken naar de volgende series uit.

House of the Dragon

Dit is natuurlijk een inkoppertje. Eindelijk krijgen we een nieuwe serie in het Game of Thrones-universum. House of the Dragon speelt zich een paar honderd jaar af voor de gebeurtenissen in Game of Thrones en gaat over de familie Targaryen, jawel de voorouders van Khaleesi. De serie staat op de planning voor 2022

House of the Dragon Game of Thrones
Steve Toussaint als Lord Corlys Velaryon, The Sea Snake (Afbeelding: HBO)

Harry Potter

Bij Harry Potter denk je natuurlijk aan de verschillende films die uit zijn gekomen. Deze lijken ook allemaal naar HBO Max te komen, maar dat is niet alles. Volgens de geruchten is HBO Max ook bezig met een serie in de Harry Potter-wereld. Hoe deze er precies uit gaat zien weten we nog niet, want deze is nog in een vroege ontwikkelingsfase. We kijken in ieder geval uit naar de series.

Harry Potter Steven Spielberg
Harry, Potter en de rest. (Afbeelding: Warner Bros.)

Green Lantern

Wie aan superheldenseries denkt, denkt nu nog aan Marvel op Disney+. Met DC Comics heeft HBO Max haar eigen helden zoals Batman en Superman. Een andere held krijgt nu zijn eigen show. We hebben het over The Green Lantern. Het is de duurste DC-serie tot nu toe en hiermee wil het de concurrentie met Disney+ aan gaan. We verwachten er dan ook zeer veel van.

The Last of Us

We kennen natuurlijk The Last of Us als game-serie op PlayStation, maar dit spel krijgt ook zijn eigen serie op HBO Max. De games zijn fantastisch geschreven en als de kwaliteit van deze tv-serie maar een klein beetje in de buurt van komt kan dit een echte knaller worden. De serie gaat over Joel die een jong meisje door het post-apocalyptische Verenigde Staten moet escorteren nadat er een Zombie-uitbraak is.

The Last of Us HBO Max
The Last of Us zie je op HBO. (Afbeelding: Naughty Dog)

Tokyo Vice

Een crimeserie in het Tokyo van de jaren ‘90 zien wij zeker zitten, vooral als deze gemaakt wordt door Michael Mann. Deze man kennen we nog als de uitvoerend producent van Miami Vice. Tevens was hij verantwoordelijk voor titels als Le Mans ’66, Hancock en Collateral. Het verhaal gaat over een journalist die verhuist naar de Japanse hoofdstad en daar de strijd aangaat met een van de grootste criminelen. De serie moet nog ergens dit jaar uitkomen op HBO Max.

Tokyo Vice HBO Max
Tokyo Vice komt naar HBO Max. (Afbeelding: HBO)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!