House of the Dragon: alles wat je moet weten over de Game of Thrones-serie

Films & Series Jeroen Kraak 14 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

House of the Dragon komt eraan. Het is de eerste spin-off van Game of Thrones. Wat kun je ervan verwachten? Wij vertellen het je.

Game of Thrones is een van de meest populaire series van de afgelopen jaren. Het einde van de serie was natuurlijk niet al te best en dat maakte veel fans woest. Het liefst zien zij een nieuw einde. Dat gaat er waarschijnlijk nooit komen. Toch hoeven de fans niet te blijven mokken, want er komt een nieuwe serie aan in de Game of Thrones-wereld. Het gaat natuurlijk om House of the Dragon.

Dit is House of the Dragon

House of the Dragon belooft een bijzondere serie te worden. Het speelt zich 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af en is gebaseerd op het boek Fire and Blood. Deze gaat over de achtergrond van de Targaryen-dinastie, je weet wel, de familie van Daenerys met de lange achternaam.

Het plot

Doordat het boek Fire and Blood al is geschreven en de gebeurtenissen in Game of Thrones weten we natuurlijk al voor een groot gedeelte waar het verhaal over gaat. Desondanks probeert HBO niet al te veel prijs te geven. De familie Targaryen was jaren voor de gebeurtenissen in Game of Thrones de heersers op Westeros. Een burgeroorlog die we kennen als The Dance of the Dragons veranderde echter alles. Dat leidde uiteindelijk tot de ondergang van de familie.

Net zoals je bij Daenerys zag, zijn er ook in deze serie draken bij de Targaryen-familie. In totaal 15, dus je kunt jouw geluk op. Geen andere familie denkt er dan ook aan om ze aan te vallen, dus de ellende komt echt puur uit de machtstrijd binnen de familie zelf.

House of the Dragon Game of Thrones
Steve Toussaint als Lord Corlys Velaryon, The Sea Snake (Afbeelding: HBO)

De cast van House of the Dragon

De meeste namen van de cast zullen je niet al te veel zeggen, al herken je er een aantal van andere series. Op de beelden zien we Matt Smith (Dr. Who) en Emma D’Arcy (Truth Seekers) als prins en prinses van House Targaryen. Op andere foto’s staan Steve Toussaint als Corlys Velaryon, een bekende zeevaarder en Olivla Cooke (Ready Player One) en Rhys Ifans (Elementary) als Alicent en Otto Hightower. Paddy Considine (Peaky Blinders) is de koning van het rijk.

Daarnaast zijn er ook rollen voor onder andere Milly Alcock, Eve Best, Fabien Drankel en Sonoya Mizuno.

House of the Dragon Game of Thrones
Emma D’Arcy als Princess Rhaenyra Targaryen en Matt Smith als Prince Daemon Targaryen. (Afbeelding: HBO)

Releasedatum

Wanneer de serie precies verschijnt, weten we nog niet. HBO hanteert nu een releasedatum van 2022, maar zegt geen exacte tijd. Eerder dit jaar lekten beelden van de opnames al uit, dus er wordt nu hard aan gewerkt, waardoor het waarschijnlijk niet verder vertraagd.

Hier zie je de Game of Thrones-serie

De grote vraag is waar de serie zal worden uitgezonden. HBO-titels zie je nu nog via Ziggo Movies & Series, maar dat gaat waarschijnlijk veranderen. Er gaan verschillende geruchten dat streamingdienst HBO Max in 2022 naar Nederland komt, maar daarover is nog geen hard nieuws te melden. Het blijft dus nog een vraagteken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen