Game of Thrones: HBO toont eerste beelden van House of the Dragon

Films & Series Jeroen Kraak 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

House of the Dragon krijgt nu eindelijk gezicht. HBO toont de eerste beelden van de nieuwe Game of Thrones-serie.

Hoewel Game of Thrones is afgelopen voelt het nu echt als winter. Het is bijna twee jaar geleden dat we het eind van de serie zagen en we wachten daarom ook erg op nieuwe content. Die komt er volgend jaar aan met House of the Dragon. Nadat eerder al beelden zijn uitgelekt, toont HBO nu voor het eerst zelf foto’s van de nieuwe serie.

House of the Dragon komt eraan

House of the Dragon speelt zich ongeveer 300 jaar af voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. Waar Daenerys met niets begint op haar jacht naar de Iron Throne op Osteros, waren haar voorouders de machtigste heersers op Westeros. Een burgeroorlog, die beter bekend staat als The Dance of the Dragons. De oorlog leidt uiteindelijk tot de ondergang van de familie.

House of the Dragon gaat niet alleen over de machtige familie. Natuurlijk komen er ook andere sleutelfiguren rondom de familie naar voren zoals we dat kennen uit Game of Thrones. We verwachten dan ook weer een flink politiek spel.

Nog meer Game of Thrones

The Dance of the Dragons is dus een ideaal verhaal om uit te lichten in een eigen serie. Het is overigens niet de enige Game of Thrones spin-off waaraan HBO werkt. Ook zijn er andere verhalen in ontwikkeling, al is daarover minder bekend.

Nieuwe foto’s

Op de foto’s van de Game of Thrones-serie zien we voor het eerst de cast in de costuums. Op het eerste plaatje zien we Matt Smith (Dr. Who) en Emma D’Arcy (Truth Seekers) als de prins en prinses van House Targaryen. Op een andere foto zien we Steve Toussaint als Corlys Velaryon. Hij is een bekende zeevaarder die de hand van de koningin wordt.

Op de derde foto zien we Olivia Cook en Rhys Ifans als Alicent en Otto Hightower. Otto is de hand of the king die gespeeld wordt door Paddy Considine. Alicent is de tweede vrouw van de koning.

Hoe al deze puzzelstukjes allemaal in elkaar passen zien we in 2022. Dan komt Game of Thrones naar HBO.

House of the Dragon Game of Thrones HBO Max series
Olivia Cooke als Alicent Hightower en Rhys Ifans als Otto Hightower (Afbeelding: HBO)
House of the Dragon Game of Thrones
Emma D’Arcy als Princess Rhaenyra Targaryen en Matt Smith als Prince Daemon Targaryen. (Afbeelding: HBO)
House of the Dragon Game of Thrones
Steve Toussaint als Lord Corlys Velaryon, The Sea Snake (Afbeelding: HBO)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen