OnePlus Watch ruilt grootste pluspunt in voor deze nieuwe functie

Tech Thomas Aalderink 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Zoals je in onze review hebt kunnen lezen, heeft de OnePlus Watch ons nog niet echt kunnen overtuigen. Dat vinden we oprecht jammers. Gelukkig doet de Chinese smartphonefabrikant er alles aan om het product beter te maken. Helaas gaat dat wel ten koste van het grootste pluspunt van deze smartwatch.

Eind april maakte OnePlus al bekend dat ze hun nieuwe smartwatch, door middel van updates, gaan voorzien van nieuwe functies. De meest in het oog springende feature waar toen over gesproken werd, is nu beschikbaar. We hebben het dan over always-on display. Deze nieuwe optie doet precies wat de naam al doet vermoeden: het scherm van je OnePlus Watch blijft altijd aan.

Always-on slurpt je batterij leeg

Apple heeft met hun Apple Watch bewezen dat dit zeker een handige functie is. Je hoeft namelijk niet meer met je pols te draaien of je smartwatch te bewegen om te zien hoe laat het is. Dat de OnePlus Watch deze functie nu ook heeft, is een flinke verbetering. Helaas hangt daar wel een flinke prijskaartje aan. Niet in euro’s, maar in batterijduur.

Wanneer je ervoor kiest om het always-on display aan te zetten, dan gaat de OnePlus Watch een stuk minder lang mee. Volgens de laatste berichtgeving kun je namelijk maar half zo lang doen op een volle batterij. Schermen zijn enorme energieslurpers, maar dit is toch wel echt een groot verschil. Door deze functie wordt precies het onderdeel waar we wel enthousiast over zijn, de batterijduur, ineens gehalveerd.

OnePlus Watch verliest grootste pluspunt

Dat is enorm jammer, maar misschien niet zo’n grote ramp als het klinkt. De OnePlus Watch heeft, wanneer je always-on display uitzet, een batterijduur van twee weken. Dat wordt met het scherm altijd aan dus “maar” een week. Zelfs met die halvering behoort de OnePlus Watch dus nog steeds tot de smartwatches met de langste batterijduur.

Een smartwatch met always-on display die het een week lang volhoudt zonder op te laden klinkt goed, maar helaas kan ook dit de OnePlus Watch niet redden. In onze uitgebreide review kun je zien en lezen waarom OnePlus de plank nogal mis slaat met hun nieuwe smartwatch.

Er is nog hoop voor de OnePlus Watch

Althans, op basis van de huidige situatie. Zoals gezegd wil OnePlus door middel van updates de smartwatch steeds beter maken. Met always-on display, maar ook met andere functies. Zo kun je sinds de nieuwe update ook de camera op je smartphone bedienen vanaf je smartwatch, komen er nieuwe workouts en heeft de UI een opknapbeurt gekregen. Er is dus nog hoop voor de OnePlus Watch.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen