Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nerdy Stuff 22 apr 2021

OnePlus voegt populaire Apple Watch-functie toe aan smartwatch

De Chinese fabrikant OnePlus laat weten dat de onlangs gelanceerde smartwatch van het bedrijf mag rekenen op een populaire functie. In dit geval gaat het om het altijd-aan-scherm, in het Engels ook wel het always-on display genoemd. Andere populaire smartwatches van dit moment, zoals de Apple Watch, hebben die functie al.

OnePlus heeft bekendgemaakt dat de onlangs gelanceerde Watch mag rekenen op meer functies middels toekomstige software-updates. Denk dan aan een always-on display, een wijzerplaat met een twaalfuursindeling en nog veel meer. Dat laat het bedrijf weten op zijn eigen forum, waar vaker nieuws vandaan komt.

OnePlus Watch krijgt updates

Dat nieuws werd gebracht nadat het slimme horloge zijn eerste software-update gekregen heeft. Die update wordt nu uitgerold en is dus onderweg naar iedereen die het horloge om z’n pols heeft. De update moet onder meer problemen met de hartslagmeter en activiteitentracking gaan oplossen, aldus het bedrijf.

Vooral het altijd-aan-scherm is een functie waar veel eigenaren van de OnePlus Watch naar uitkijken. Uit ervaringen blijkt dat gebruikers die echt missen en daarom is het goed om te zien dat het bedrijf luistert naar wat de community wil. Waarom de optie er niet meteen was, is echter niet duidelijk gemaakt.

En de accuduur dan?

Het ontbreken van een always-on display heeft er bij veel mensen ook toe geleid dat de conclusie is dat het slimme horloge van OnePlus niet echt gebruikt kan worden als horloge. Zodra de beloofde update gearriveerd is, wordt in elk geval dat probleem aangepakt. De vraag is wel of de accuduur van twee weken dan behouden blijft.

In de toekomst kunnen eigenaren in elk geval rekenen op een aantal andere functies, waaronder:

  • Je camera op je smartphone bedienen vanaf je smartwatch.
  • Er komen extra talen aan.
  • Er komen meer activiteiten aan. Dat moeten er meer dan 110 gaan worden.

Helaas is niet duidelijk wanneer we al die nieuwe functies kunnen verwachten. Daaronder heeft OnePlus niets bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

OnePlus

Reageer op artikel:
OnePlus voegt populaire Apple Watch-functie toe aan smartwatch
Sluiten