Jelle van Es
Jelle van Es Games 22 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Mien merk: Farming Simulator 22 gaat next-gen (en dit is er nieuw)

Ontwikkelaar GIANTS Software heeft Farming Simulator 22 aangekondigd. Het nieuwste deel in de populaire reeks moet in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen en komt voor het eerst uit op de nieuwe platformen als de PlayStation 5 en de Xbox Series X.

Daarnaast komt Farming Simulator 22 ook nog naar de pc, PlayStation 4, Mac en Xbox One. Nieuw aan dit deel is dat GIANTS Software niet alleen de game maakt, maar ook de game uitgeeft, waardoor het meer vrijheid heeft.

Farming Simulator 22 komt er aan

Farming Simulator 22 moet volgens de ontwikkelaar toegankelijker zijn dan de voorgaande games. Daardoor maakt het niet uit hoe oud de speler is. Je kunt de game in je eentje spelen, maar ook met andere spelers. Op de spelcomputer kan dat met maximaal acht spelers tegelijkertijd, terwijl de pc- en Mac-versies met zestien spelers tegelijkertijd kunnen losgaan. Daarbij zijn er nieuwe gewassen, nieuwe maps, nieuwe machines en merken om mee los te gaan. De ontwikkelaar wil nu nog niet alles prijsgeven, waardoor we het moeten doen met wat beperkte informatie. Wel hebben we een cinematische trailer, welke je hieronder kunt bekijken.

Op een tweetal nieuwe maps krijg je in Farming Simulator 22 te maken met de invloed van de seizoen op de verschillende soorten landbouwactiviteiten. Daarbij moet je ook met de sneeuwschuiver aan de slag om alles weer sneeuwvrij te maken. Naast gewassen is het in de game ook mogelijk om met veeteelt aan de slag te gaan. Daarbij zijn er schattigere dieren beschikbaar. Ben je meer iemand die graag hout hakt? Dan kun je aan bosbouw gaan doen. Op het gebied van techniek moet de nieuwe GIANTS Engine 9 er voor zorgen dat de AI beter is, de wereld er beter uit ziet en de motorgeluiden van tractoren realistischer overkomen. Ook maakt de game op de pc gebruik van DirectX 12, waardoor elementen als texture-streaming, multi-threading-optimalisatie, occlusion culling en tijdelijke anti-aliasing mogelijk wordt gemaakt.

Screenshots

Naast de eerste informatie van Farming Simulator 22 hebben we ook een aantal screenshots van de game. Deze kun je hieronder bekijken. Ga je liever aan de slag met gras dat gemaaid moet worden? Dan is dit wellicht een game voor jou.

Farming Simulator 22
Boe (Afbeelding: GIANTS Software)
De gewassen oogsten (Afbeelding: GIANTS Software)
De klassieke groene kleur (Afbeelding: GIANTS Software)
Klinkt net echt (Afbeelding: GIANTS Software)
Farming Simulator 22
De verschillende seizoenen (Afbeelding: GIANTS Software)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!