Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 22 apr 2021

Disney Plus en Marvel hebben groot nieuws over Spider-Man

Spider-Man is een van de meest favoriete helden uit het Marvel-universum. Voor de fans met Disney Plus is er nu groot nieuws.

De streamingdiensten zijn de afgelopen jaren als paddestoelen uit de grond gekomen. We hebben in Nederland nu Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Volgend jaar komen daar wellicht ook HBO Max, Paramount+ en Peacock bij. Al die streamingdiensten zorgen voor een enorme versplintering. Disney gaat bijvoorbeeld niet haar eigen Marvel-titels uitdelen aan anderen.

Sony kiest een andere koers

Sony kiest een andere koers. Het bedrijf heeft geen eigen streamingdienst, maar wel een aantal grote titels in het filmportfolio. Het ziet de toekomst dan ook anders tegemoet. Het bedrijf kiest ervoor om haar producties juist te verkopen aan andere streamingdiensten, wat natuurlijk een interessante strategie is. Uiteindelijk is het maar de vraag hoeveel diensten echt stand gaan houden.

Sony heeft een enorme deal met Netflix gesloten. Vanaf volgend jaar komt elke grote bioscoopfilm van Sony tijdelijk exclusief naar Netflix. Daaronder vallen natuurlijk de nieuwe Spider-Man en PlayStation-films die op dit moment in de pijplijn zitten.

Sony heeft grootse plannen voor een nieuwe Spider-Man-trilogie

Goed nieuws voor Disney Plus

Sony is echter slim en heeft nu ook een grote deal met Disney gesloten zonder dat het de overeenkomst met Netflix schaadt. Disney Plus is natuurlijk de plaats voor elke Marvel-liefhebber. Daar zijn werkelijk bijna alle titels te vinden. Toch ontbreekt er één held: Spider-Man. Hij is juist het gezicht van Marvel nu helden als Captain America en Iron Man gestopt zijn.

Gelukkig kunnen ook de Marvel-fans hiervan profiteren. Vanaf juni komen er Sony-titels naar Disney Plus. Dat betekent dat vanaf 2022 tot en met 2026 ook alle nieuwe Sony Pictures-films naar de streamingdienst komen. Wel moet Disney achteraan aansluiten, want eerst zullen ze op Netflix verschijnen. Toch is er nog één maar: het is niet bekend voor welk deel van de wereld deze deal geldt. Toch is de kans groot dat deze ook Europa beslaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney Plus en Marvel hebben groot nieuws over Spider-Man
Sluiten