Samsung Galaxy Z Flip 3: de 5 beste features van de smartphone

Smartphones Mark Hofman 14 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

Afgelopen woensdag werd, tijdens Galaxy Unpacked 2021, de nieuwe Samsung Galaxy Z Flip 3 aangekondigd. We hoeven er niet omheen te draaien: de opklapbare smartphone is er visueel bijzonder hard op vooruit gegaan ten opzichte van zijn voorganger. Maar ook qua functionaliteiten en specificaties is deze editie niet mis.

Om je een goede indruk te geven van wat de Samsung Galaxy Z Flip, op het eerste gezicht, zo’n fijne smartphone maakt zet Mark de vijf beste features voor op een rij. Hou er overigens wel rekening mee dat dit artikel is geschreven op basis van de beschikbare informatie. Het toestel wordt binnenkort pas op de redactie getest.

#1 Samsung Galaxy Z Flip 3: het heerlijke beeldscherm

Het beeldscherm van de Galaxy Z Flip 3 is aanzienlijk verbeterd. Waar het vorige model niet mee kon liften op de nieuwste innovaties, geldt dat wel voor het nieuwe model. Dit houdt niet alleen in dat het scherm daadwerkelijk beter af te lezen is dankzij zijn hogere helderheid. Je krijgt als consument namelijk ook de kans om van de heerlijke verversingssnelheid van 120Hz te genieten.

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is overigens niet voorzien van een standaard 120Hz-beeldscherm. Het scherm past zich namelijk aan op het type content dat je gebruikt. Als je een game speelt zal de verversingssnelheid dus hoger liggen dan waneer je gewoon door je social feed scrollt. Dat is fijn, want op die manier geniet je altijd van het beste wat je beeldscherm te bieden heeft zonder dat deze constant tot het uiterste gedreven wordt.

#2 Een heerlijk ontwerp

Het is uiteraard een kwestie van smaak, maar ik moet het toch even kwijt. De nieuwe Samsung Galaxy Z Flip 3 ziet er echt ongelofelijk strak uit. De beschikbare kleurenopties in combinatie met het nieuwe camerasysteem en het grotere Cover Screen zorgen ervoor dat ik op visueel gebied echt verliefd ben op deze smartphone. Dit zal zeker niet voor iedereen gelden, maar persoonlijk heb ik het ontwerp van een telefoon hoog zitten.

Het ziet er op het eerste oog ook niet alleen beter uit, maar het lijkt ook een meer premium gevoel af te geven. Zo klapt de telefoon strakker dicht en is het toestel voorzien van minder dikke schermranden, voor een iets frissere blik. Nu ik er zo over nadenk is de frissere uitstraling precies datgeen wat deze telefoon op laat vallen op het gebied van design. Heerlijk.

Galaxy Z Flip 3
Een nieuw Cover Screen (Afbeelding: Samsung)

#3 Samsung Galaxy Z Flip 3: eindelijk goed geluid

Naast een beter beeldscherm en een prettig uiterlijk is het ook fijn om te zien dat de Galaxy Z Flip 3, eindelijk, over stereo speakers beschikt. Dankzij de ondersteuning voor Dolby Atmos is het overigens mogelijk om het maximale uit je content te halen. Iets dat bij de voorgaande twee modellen nog wel ontbrak. De functionaliteit is misschien belangrijker dan je denkt. Het zorgt er namelijk, net als het vernieuwde ontwerp, voor dat de smartphone meer aanvoelt als een premium product.

#4 Het verbeterde Cover Screen

Naast het reguliere beeldscherm is ook het scherm op de voorkant van de smartphone verbeterd. Het zogeheten Cover Screen is bij de Samsung Galaxy Z Flip 3 vier keer groter dan bij zijn voorganger. Dat is prettig, want ditmaal kun je ook echt iets met het tweede beeldscherm doen. Zo is het mogelijk om je muziek te bedienen, snel je agenda te bekijken of een wekker te zetten. Zaken waarvoor je eerder constant de telefoon open moest klappen.

Nu is het openklappen van zo’n telefoon een flinke verslaving, dus maakte dat ook weer niet zo heel veel uit. Maar het is toch lekker dat er meer mogelijk is!

Galaxy Z Flip 3
Even WANT lezen (Afbeelding: Samsung)

#5 Het uitgebreide aanbod

Samsung gaat op het gebied van accessoires en kleurenopties ook echt all-in dit jaar. De Samsung Galaxy Z Flip 3 is bijvoorbeeld in veel vrolijke kleurtjes te koop. Zo is de smartphone beschikbaar in de kleurenopties Cream, Green, Lavender en Phantom Black. Een heerlijk collectie die de smartphone-serie in een ander daglicht zet.

Daarnaast zijn er dus ook een hoop accessoires te koop voor de Galaxy Z Flip 3. Zo zijn er vier verschillende soorten hoesjes te koop voor de smartphone, die allemaal in vele kleurenopties op de markt verschijnen. Heerlijk!

Samsung Galaxy Z Flip 3

De Galaxy Z Flip 3 is op papier dus een heerlijke smartphone. Naast de beste functionaliteiten, zoals ik die hierboven beschrijf, zijn er ook nog een aantal andere dingen die je moet weten.

Samsung Galaxy Z Flip 3: 5 dingen die je niet wist over de smartphone

Benieuwd naar welke dingen dat precies zijn? Lees dan zeker het bovenstaande artikel even.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen