Samsung Galaxy Z Flip 3: 5 dingen die je niet wist over de smartphone

Smartphones Mark Hofman 11 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Tijdens het Galaxy Unpacked evenement van vanmiddag werd niet alleen de Samsung Galaxy Z Fold 3 getoond. Het was ook de middag van de opklapbare Samsung Galaxy Z Flip 3. Eindelijk weten we, officieel, wat het opvallende toestel te bieden heeft.

Om je daar een handje bij te helpen zetten we in dit artikel vijf dingen op een rij die je nog niet wist over het toestel. Misschien een beetje gemeen, want de aankondiging is pas net achter de rug. Toch kunnen we het niet laten om je snel op de hoogte te brengen door de belangrijkste punten op een rij te zetten.

Samsung Galaxy Z Flip 3: 5 dingen die je moet weten

De Galaxy Z Flip 3 heeft een hoop te bieden, maar er zijn natuurlijk een aantal zaken die de show stelen. Die zaken zetten we voor je op een rij:

#1 Scherm aan de voorkant sterk verbeterd

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is voorzien van een verbeterd Cover Screen. Deze is, ten opzichte van zijn voorganger, vier keer groter geworden. Hierdoor hoef jij je notificaties niet meer af te lezen van een heel klein schermpje, maar heb je alle bewegingsvrijheid om zaken snel te regelen. Zo kun jij bijvoorbeeld je agenda checken, het weer bekijken of het aantal gelopen stappen zien zonder de klaptelefoon open te hoeven vouwen.

Galaxy Z Flip 3
Een nieuw Cover Screen (Afbeelding: Samsung)

#2 Genieten van beeld en geluid

Het beeldscherm aan de binnenkant van de Galaxy Z Flip 3 is overigens ook aangepakt. Als consument kun je nu ook op deze opvouwbare smartphone genieten van een verversingssnelheid van 120Hz. Die snelheid staat overigens niet vast, maar is variabel. Dat houdt simpelweg in dat de verversingssnelheid zich automatisch aanpast aan het type content op het scherm.

Daarbij is de smartphone ook voorzien van Stereo Speakers met Dolby Atmos. Zeker gezien je de smartphone makkelijk neerzet kan dit voor best wel wat plezier zorgen. Een echte allrounder dus.

Samsung Galaxy Z Flip 3
Het scherm is beter (Afbeelding: Samsung)

#3 Verbeterd camerasysteem

Naast de beeldschermen en de speakers, is ook het camerasysteem van de smartphone aangepakt. De Samsung Galaxy Z Flip 3 is voorzien van een verbeterd camerasysteem dat gebruikmaakt van de meest recente functionaliteiten. Zo is ook dit model voorzien van de Quick Shot-feature, waarmee je heel snel een prachtig kiekje schiet.

Voor het maken van een snelle foto of video hoef je de Samsung Galaxy Z Flip 3 niet eens te openen. Druk twee keer op de aan/uit-knop en je kunt direct vanaf het Cover Screen aan de slag.

Samsung Galaxy Z Flip 3
Lekker hangen bij het zwembad (Afbeelding: Samsung)

#4 Samsung Galaxy Z Flip 3 is een betere deal

De Samsung Galaxy Z Flip 3 is overigens niet alleen een verbetering op het gebied van specificaties en uiterlijk. De smartphone is namelijk ook een stuk betaalbaarder geworden. Met een adviesprijs van €1049 is dit oprecht een reële optie geworden voor veel consumenten. Zeker gezien de meeste vlaggenschepen vandaag de dag al makkelijk over deze prijs heengaan. Wat dat betreft wordt er dus een hele belangrijke stap gemaakt in de markt voor opvouwbare smartphones.

Samsung Galaxy Z Flip 3
Een dichtgeklapt flipje (Afbeelding: Samsung)

#5 Samsung Galaxy Z Flip 3: kleurenopties en beschikbaarheid

Net als de Samsung Galaxy Z Fold 3 is ook de Samsung Galaxy Z Flip 3 vanaf vandaag te bestellen. Wanneer je een pre-oder plaatst wordt de smartphone al op 20 augustus bij je bezorgd. Wil je liever wachten tot de officiële verkoop, dan moet je geduld hebben tot 27 augustus.

Het toestel is in Nederland beschikbaar vanaf €1049 en komt in de kleuren:

  • Cream
  • Green
  • Lavender
  • Phantom Black

De smartphone wordt altijd met 8GB werkgeheugen geleverd, maar biedt wel variatie op het gebied van opslag. Je kunt ’em als 128GB of als 256GB variant op de kop tikken.

Galaxy Z Flip 3
Veel verschillende accessoires (Afbeelding: Samsung)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen