Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Gadgets 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Rakuten Kobo tilt digitaal lezen naar hoger niveau met twee nieuwe eReaders

Rakuten Kobo lanceert tegelijkertijd de Sage en Libra 2. Twee nieuwe eReaders, met functies die Kobo’s digitale leesaanbod naar een nog hoger niveau tillen. Nu kun je met één apparaat zowel eBoeken lezen als naar Audioboeken luisteren.

De Sage en Libra 2 zijn vanaf vandaag te pre-orderen op www.kobo.com en bij geselecteerde retailers. Wij vertellen je wat ze beiden te bieden hebben en waarin ze verschillen.

Kobo Sage

Met de Sage geniet je van de meest luxueuze leeservaring die Kobo te bieden heeft. Vol met handige en simpel te bedienen functies, inclusief de toevoeging van Bluetooth voor Audioboeken. De Sage is het meest uitgebreide apparaat ooit binnen Kobo.

De eReader biedt veel leescomfort dankzij accessoires. zoals de SleepCovers, de gloednieuwe PowerCover en de Kobo Stylus om aantekeningen mee te maken en passages te markeren. Dit geeft lezers voor het eerst de optie om te lezen, schrijven en luisteren op hetzelfde apparaat.

Rakuten Kobo introduceert twee nieuwe eReaders 
(Afbeelding: Kobo Rakuten)

De Sage is uitgerust met een 8” HD flush E Ink Carta 1200 niet- blinkend scherm, ComfortLight PRO instelbare helderheid en kleurtemperatuurregeling, Dropbox ondersteuning en 32 GB aan opslagruimte. De slanke en lichtgewicht Kobo Sage is ergonomisch ontworpen voor ultiem leescomfort. Het apparaat is verkrijgbaar in de kleur zwart, met Kobo SleepCovers in lichtgroen en zwart, en een zwarte PowerCover.

Extra bescherming en langere batterijduur in één

De PowerCover, is de volgende stap in de evolutie van de SleepCovers. Deze beschermt het touchscreen van de Kobo Sage terwijl de eReader opgeladen wordt. Met de eenvoudige magnetische bevestiging, schuif je de De Sage in de PowerCover en start het opladen door middel van de ingebouwde batterij.

Rakuten Kobo introduceert twee nieuwe eReaders 
Waterbestendig tot 60 minuten in maximaal twee meter waterdiepte (Afbeelding: Kobo Rakuten)

Kobo Libra

Met meer opslagruimte, een sneller E Ink scherm en Bluetooth, is de Libra 2 de opvolger van de populaire Libra H2O. Of het nu een zonnige dag is, of in het holst van de nacht, de waterdichte eReader is dankzij haar 7″ HD E Ink Carta 1200 niet-blinkende scherm, ComfortLight PRO instelbare helderheid en kleurtemperatuurregeling, en 32 GB aan opslagruimte, een flexibele krachtpatser.

Het apparaat is verkrijgbaar in wit en zwart, met SleepCovers in de kleuren klaproosrood, lavendel, leisteenblauw en zwart.

Rakuten Kobo introduceert twee nieuwe eReaders 
SleepCovers in verschillende kleuren (Afbeelding: Kobo Rakuten)

De Sage en Libra 2 zijn binnen Kobo de eerste eReaders met Bluetooth en Audioboeken-ondersteuning, zodat je jouw verhalen overal mee naartoe kunt nemen, zelfs als je je handen vol hebt. De eReaders kunnen zonder zorgen meegenomen worden het water in, want ze zijn waterbestendig tot 60 minuten in maximaal twee meter waterdiepte.

Sage en Libra 2: prijzen en beschikbaarheid

De eReaders zijn verkrijgbaar op de site van kobo en bij geselecteerde retailers. De Sage heeft een adviesprijs van €289,99 en de adviesverkoopprijs van de Libra 2 bedraagt €189,99. Pre-orders kunnen vanaf 5 oktober geplaatst worden en de apparaten zijn verkrijgbaar vanaf 19 oktober.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!