Mark Hofman
Mark Hofman Apps 26 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Spotify te duur? Zo kun je het gemakkelijk goedkoper maken voor jezelf!

Spotify is niet alleen de populairste, maar ook de meest complete streamingdienst op het gebied van muziek. Het is dan ook niet gek dat het platform bijna niet op concurrentie hoeft te rekenen, waardoor grote stunten met prijzen er ook niet inzitten. Maar dat wil niet zeggen dat jij het niet goedkoper kunt maken voor jezelf.

Er zijn namelijk twee manieren hoe jij Spotify kunt gebruiken voor minder dan €9,99 per maand, zonder dat je jezelf ook veel beperkingen oplegt. Een paar andere mensen is eigenlijk het enige wat je nodig hebt.

Spotify, maar dan een stukje goedkoper

Persoonlijk vind ik een bedrag van €9,99 per maand voor datgeen wat Spotify levert eigenlijk geen geld. Ik kan echter niet in iemands portemonnee kijken en begrijp echt wel dat alle streamingdiensten bij elkaar een aardige kostenpost kan worden. Dat is dan ook de reden dat ik Spotify als bedrijf hoog heb zitten, omdat het consumenten voorziet van alternatieven. Niet één, niet twee, maar vier alternatieven.

Wie het leven een stukje goedkoper wilt maken, en dan met name op gebied van streamingdiensten, kan kiezen voor een ander type abonnement. Het is naast Spotify Premium ook mogelijk om een Duo of een Family-abonnement af te sluiten. Via deze weg deel je als het ware de kosten, maar behoudt je alsnog alle flexibele mogelijkheden die de streamingdienst biedt. Spotify Duo is met twee mensen te gebruiken en kost €12,99 per maand. Family is met zes verschillende personen te gebruiken en kost je €14,99 per maand.

Die twee opties brengen de persoonlijke kosten dus terug naar €6,50 per maand (Duo) en €2,49 per maand (Family).

Spotify goedkoper
De beschikbare abonnementen (Afbeelding: Spotify)

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Er zijn veel mensen die dergelijke abonnementen niet zien zitten, omdat ze bang zijn dat ze elkaar in de weg lopen. Bij Spotify is het bijvoorbeeld het geval dat als er iemand anders gebruikmaakt van je account (dus wanneer jij je wachtwoord deelt) de muziek bij de ander stopt. Dat is alleen niet het geval wanneer je het allemaal regelt op de manier waarop het bedoeld is.

Met een Spotify Duo of Spotify Family is het namelijk mogelijk om je eigen account te koppelen. Je hebt dus gewoon je eigen afspeellijsten, krijgt je eigen aanbevelingen en wordt dus niet gestoord door het gebruik van een ander. Ideaal!

Wel is het mogelijk om gebruik te maken van Duo Mix of Family Mix: twee afspeellijsten die gekoppeld zijn aan je Spotify-abonnement. Het zorgt ervoor dat de muzieksmaak van alle deelnemers gecombineerd wordt, zodat er een algemene afspeellijst is die aan ieders wensen kan voldoen.

Spotify voor €4,99 per maand

Heb jij op dit moment niet de mogelijkheid, of überhaupt geen zin, om Spotify te delen? Dan is er misschien nog een andere handige manier waarop je de streamingdienst goedkoper binnen kunt halen. Er is naast Premium, Duo en Family namelijk nog een abonnement beschikbaar: Student. Studenten die kunnen aantonen dat ze aan de gebruiksvoorwaarden voldoen, krijgen een verlaagd tarief. Deze gebruikers betalen slechts €4,99 per maand.

De veelbesproken Spotify feature die voorlopig op zich laat wachten

Uiteraard is het ook gewoon mogelijk om de gratis versie van Spotify te gebruiken. Ideaal is het niet, maar er valt zeker mee te werken. Op die manier krijg je gewoon je favoriete muziek te horen. Het enige verschil is dat je luistersessie wordt onderbroken door advertenties en je slechts een aantal keer een nummer kan overslaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!