Netflix tips en tricks die iedere gebruiker eigenlijk zou moeten kennen

Pop-Culture Mark Hofman 23 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Ondanks de groeiende concurrentie is Netflix anno 2022 nog steeds de grootste streamingdienst van ons land. We hebben het platform in Nederland dan ook allang omarmt en kunnen bijna niet meer zonder. Toch haalt niet iedereen er alles uit.

Er zijn namelijk veel Netflix-features waar weinig mensen iets vanaf weten. Noem het hacks, noem het tricks of noem het tips: door deze vijf handelingen wordt het platform nog een beetje fijner. Kan dat? Ja, dat kan!

5 geniale Netflix tips, tricks en hacks

Met de volgende vijf tips, tricks en hacks krijg je het voor elkaar om Netflix nog beter te maken dan het al is:

#1 Betere beeldkwaliteit (maar dan gratis)

Persoonlijk heb ik er zelf nog weinig last van gehad, maar het kan wel eens voorkomen dat de beeldkwaliteit van Netflix niet heel erg goed is. Je kunt ervoor kiezen om je account te upgraden voor een betere kwaliteit, maar dat kost geld. Hebben we daar zin in? Nee, zeker niet!

Daarom is het best goed om te weten dat de slechtere beeldkwaliteit vrij simpel, en geheel gratis, te verbeteren is. Volgens Digital Trends verbeterd de beeldkwaliteit op het moment dat je op rustigere tijdstippen kijkt. Laat in de avond en vroeg in de morgen kunnen dus de ideale momenten zijn voor jou. Moet je er natuurlijk wel tijd voor hebben.

Netflix PlayStation
Netflix kijken. (Afbeelding: Karolina Grabowska)

#2 Netflix: Dag, dag, geschiedenis

We kijken allemaal wel eens films of series waar we later spijt van hebben. Niet zozeer vanwege het feit dat jij al die minuten nooit meer terugkrijgt, maar meer vanwege het algoritme van Netflix. Die baseert de aangeraden content uiteraard op datgeen wat je al hebt bekeken (en hoe lang). Gelukkig is het mogelijk om je kijkgeschiedenis te verwijderen, zodat dit niet meer gebeurt.

Dat doe je door op de website van Netflix naar Account -> Kijkactiviteit (onder je profiel) -> Weergave te gaan. Daar zie je op chronologische volgorde welke content je gekeken hebt en kun je deze titels, door middel van het rondje met een streep, verwijderen. Feest!

#3 Moet ik dit kijken of niet?

Het is soms best lastig om een goede film of serie te vinden op Netflix. De kans dat jij, waarschijnlijk vooral bij films, op internet opzoekt hoe goed een bepaalde titel is kan best groot zijn. Maar wat als je daarvoor niet meer van de streamingdienst af hoeft?

The Town Netflix
Jeremy Renner in The Town. (Afbeelding: Warner Bros)

Wie Netflix in de browser gebruikt, en dat is best nog wel eens aan te raden, kan een Google Chrome-extensie downloaden genaamd IMDb Ratings on Netflix. Deze doet precies wat je denkt: het voegt de IMDB-scores toe aan de titels op de streamingdienst. Zo weet je in ieder geval wat de rest van de wereld er van vindt.

#4 Netflix: geheime codes zijn de bom!

Je krijgt op Netflix altijd een paar standaard genres te zien waaruit je kunt kiezen. Op die manier is het makkelijker om een film of serie uit te zoeken. Maar wat als we je zeggen dat je bij lange na niet eens 5% van de beschikbare genres kent. Het platform is namelijk tot in detail uit te spitten.

Netflix in 2021: met deze codes haal je nog meer uit de streamingdienst

In het bovenstaande artikel geven we je een indruk over de codes die je het beste kunt gebruiken. Geloof me, dit ga je fijn vinden!

#5 Schop Gierige Gerrit van je account

Heb jij ook van die vrienden die een keer je Netflix-account hebben gebruikt en nu simpelweg niet meer van het platform af te schoppen zijn? Ja? Dan is het tijd om Gierige Gerrit (of Gerda) lekker van je account af te trappen. En hoe doe je dat? Simpel!

Ga naar de webversie van Netflix en vervolgens naar Account. Daar is het mogelijk om te kiezen voor de optie Uitloggen op alle apparaten. Done.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen