Dit zijn de 20 films waar we in 2022 het meest naar uitkijken (deel 2)

Films & Series Jeroen Kraak 23 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Een nieuw jaar betekent nieuwe films. Waarschijnlijk weet je nog niet wat er allemaal aankomt. Wij helpen je een handje met kiezen.

2021 was een rampjaar voor de bioscopen. Mede door het coronavirus kozen filmmaatschappijen ervoor de films uit te stellen. 2022 belooft een topjaar te worden. Wij vertellen je waarvoor wij echt naar de bioscoop rennen. Het zijn er twintig en daarom hebben we ze in vier delen opgedeeld. Vandaag deel 2. Wil je deel 1 lezen? Klik dan hier.

The Northman – 22 april

Ben je fan van Vikings en The Last Kingdom? Dan is Northman wellicht wat voor jou. Deze trailer speelt zich af in het vikingtijdperk. Een vikingprins wil de dood van zijn vader wreken. In de film zie je onder andere Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe en Björk voorbijkomen. Regisseur Robert Eggers was eerder verantwoordelijk voor The Witch en The Lighthouse.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – 6 mei

Na Spider-Man: No Way Home zijn we natuurlijk razend benieuwd hoe het verder gaat met Doctor Strange. Na de credits kregen we al een voorproefje wat we van de film kunnen verwachten en dat belooft veel goeds. Bovendien zullen we nog een aantal bekende gezichten uit het MCU zien. Je ziet alvast een voorproefje in de trailer hieronder.

Top Gun: Maverick – 27 mei

Deze film had eigenlijk al te zien moeten zijn in de bioscoop, maar corona gooide roet in het eten. Na 30 jaar krijgt Top Gun eindelijk een sequel met niemand minder dan Tom Cruise in de hoofdrol, die ook al in het origineel speelde. Natuurlijk zien we hem ook weer rijden op een motor, volleybal spelen en vliegen met straaljagers.

Jurassic World Dominion – 10 juni

Wie dacht dat het Jurassic World-verhaal gesloten was na het vorige deel, heeft het mis. Het is weer tijd voor een nieuwe Jurassic World-film. Natuurlijk zien we Jeff Goldblum weer terug, net zoals Laura Dern en Sam Neill. Daarnaast zien we ook grote namen als Omar Sy, en Chris Pratt.

Lightyear – 17 juni

Buzz Lightyear is terug en dit keer krijgt hij zijn eigen verhaal. We zien in deze film de echte achtergrond van het personage. Eindelijk krijgen we te weten waarom hij zo beroemd is en waarom er speelgoed van hem is gemaakt. De trailer van Pixel belooft in ieder geval veel goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen