Is Spider-Man: No Way Home dé Marvel-film van het jaar?

Films & Series reviews Jeroen Kraak 17 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Spider-Man: No Way Home is enorm gehypet in de media. Kan het de verwachtingen waarmaken, of valt het heel erg tegen?

Spider-Man is een van de populairste franchises van Marvel. Jouw vriendelijke buurtheld weet door een dosis van humor, actie en spanning al jaren te bemoeien. Tijdens No Way Home komt er een einde aan de eerste trilogie van Tom Holland. Gelukkig hoeven fans niet te wanhopen want er is een plan voor een nieuwe trilogie met de acteur.

Dit is Spider-Man: No Way Home zonder spoilers

Het is lastig om iets over Spider-Man: No Way Home te vertellen zonder te spoilen. Desondanks lukt het toch om dat niet te doen. De film begint waar Far From Home eindigt. In die film zien we hoe de ware identiteit van Spider-Man wordt onthuld door Mysterio, die tevens Spidey beschuldigt hem gedood te hebben. J. Jonah Jameson springt daar natuurlijk meteen op in om het te openbaren aan de rest van de wereld. Het gevolg is dat iedereen de superheld herkent, iets wat Peter Parker natuurlijk graag wil voorkomen.

Om dat te kunnen zoekt hij Dr. Strange op (iets dat we al zagen in de trailer). Hij moet een spreuk uitvoeren om alle mensen te laten vergeten wie hij is. Iets wat zorgt voor de nodige consequenties en de wereld zelfs in gevaar in brengt. In de trailer hieronder zie je daarvan al een voorproefje.

Een reis door emoties

Goed, tot zover het verhaal zonder enige spoilers. Wat we wel kunnen spoilen is dat het een bijzondere film is. Spider-Man-fans worden echt op hun wenken bediend met de vele verrassingen die erin zitten. Het ene moment zorgt het voor verbazing en het andere voor een flinke glimlach. Het is wel handig om voorafgaand deze film zoveel mogelijk andere Spider-Man-films te zien zodat je een aantal verwijzingen snapt. Dat maakt de film nog net wat leuker.

Sony heeft groot nieuws voor Marvel- en Spider-Man-fans

De film heeft een opbouw die je kent van menig Marvel-film. Een rustige opbouw waarna de actie ontploft. Het verschil is dat de actiefase van deze film eerder begint en dat moet ook wel, want het zit flink vol met actie en gevechten. De grote vraag is natuurlijk of dat ten koste gaat voor het verhaal, maar dat is zeker niet het geval.

In Spider-Man: No Way Home zitten zeer veel grappen, maar weet op de juiste momenten ook heel serieus te zijn. Het zorgt ook voor een aantal mooie momenten waar je stil van wordt en misschien wel een traantje moet wegpinken. Het is daarnaast ook zeer herkenbaar. Hoewel we zelf geen superhelden zijn, moesten we allemaal toen we jong waren keuzes maken. Keuzes die ook consequenties voor anderen hebben en waar we misschien spijt van hebben en ons soms beïnvloeden.

Spider-Man: No Way Home
Benedict Cumberbatch en Tom Holland in Spider Man: No Way Home. (Afbeelding: Sony/Universal)

Zitten blijven!

Net zoals bij andere Marvel-films, zorgt deze ook weer voor een aantal openingen in andere (mogelijke) nieuwe titels. Blijf trouwens ook vooral zitten voor de credits. Hierin zijn weer wat extra scènes verstopt. In tegenstelling tot andere films zijn deze twee belangrijk voor het MCU en de toekomst van Spider-Man. Vooral de laatste zal je flink wegblazen en laat je nu al verheugen op een volgende Marvel-titel.

Spider-Man: No Way Home

Marvel

8 Score

Pluspunten

  • Goede mix tussen actie en humor
  • Veel verrassingen

Minpunten

  • Kan lastig zijn voor niet Marvel-fans

Spider-Man: No Way home is alles waar de Spider-Man- en Marvel-fan van droom. Veel actie en een goed verhaal, met daarnaast veel verrassingen. Ga je pas na het weekend naar de film, probeer dan deze dagen een aantal oudere Spider-Man-films te kijken. Het maakt de beleving net wat beter en zorgt ervoor dat je nog meer gaat genieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen