Samsung Galaxy S8 compleet onverwacht voorzien van nieuwe update

Smartphones Mark Hofman 17 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het is inmiddels alweer enige tijd geleden dat de laatste beveiligingsupdate voor de Samsung Galaxy S8 (en 8+) werd uitgerold. Dat het bedrijf eind 2021 met een nieuwe zou komen is dus voor iedereen een complete verrassing.

Volgens de oplettende redacteuren van SamMobile is firmware-update G95xFXXUCDUK1 uitgerold. Europese consumenten met een Galaxy S8 krijgen, ondanks de verlopen ondersteuning, alsnog een nieuwe update die zich richt op veiligheid.

Nieuwe Samsung Galaxy S8 update

Zoals gezegd kunnen Europese consumenten met de Samsung Galaxy S8 al aan de slag met de update. Consumenten uit andere regio’s kunnen de update binnenkort ook verwachten, waardoor alle Galaxy S8-modellen dus weer up-to-date zijn. Dat is opvallend, want de smartphone valt inmiddels buiten de ondersteuning-selectie van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

De nieuwe update brengt overigens niet alleen de November 2021 Security Patch. De Galaxy S8 en S8+ zijn namelijk ook voorzien van een aantal bug fixes. Dit zijn probleemoplossingen die ervoor zorgen dat beide toestellen beter functioneren. Welke problemen er precies zijn opgelost is nog niet duidelijk, maar erg fijn is het natuurlijk wel.

samsung galaxy s8
De achterkant van de Galaxy S8 (Afbeelding: WANT)

Mensen met een Samsung Galaxy S8 kunnen de update zelf binnenhalen en installeren. Dat doen ze door naar Instellingen -> Software-Update te gaan. Vervolgens moet daar op Downloaden en Installeren gedrukt worden. Nadat de update gedownload is wordt het toestel vanzelf opnieuw opgestart om ’em te installeren. Doet je smartphone dat niet, dan moet je de installatie handmatig activeren.

Niet de eerste keer dit jaar

Het is overigens niet de eerste keer dit jaar dat de Galaxy S8 een update krijgt. In september dit jaar rolde Samsung ook al een firmware-update uit. Deze was destijds volledig gericht op de veiligheid van beide vlaggenschepen.

Samsung Galaxy S8: 10 handige tips die je nog niet kent

De Samsung Galaxy S8-serie is inmiddels vijf jaar oud en was een groot succes te noemen. Meer weten over de toestellen? Check dan zeker even het bovenstaande artikel of deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

SamMobile

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen