Samsung Galaxy S8 en S8+ een stukje veiliger dankzij nieuwe update

De Samsung Galaxy S8 behoort anno 2020 nog steeds tot een van de populairdere smartphones van de markt. Ondanks dat het marktaandeel steeds kleiner wordt zijn er nog genoeg mensen die gebruikmaken van de smartphone.

Dat is dan ook de reden dat Samsung, ondanks dat het bedrijf gestopt is met reguliere updates, nog wel beveiligingsupdates naar buiten brengt voor de smartphone. Iets dat het bedrijf vandaag gedaan heeft.

Samsung Galaxy S8 voorzien van update

De september 2020 update voor de Samsung Galaxy S8 en S8+ is onderdeel van de kwartaalupdates die Samsung eerder aankondigde. Deze updates zullen uitgerold worden totdat de smartphones “aan hun einde” zijn. De toestellen uit 2017 krijgen vanuit Zuid-Korea de eerste update sinds juni dit jaar en deze brengt, zoals verwacht, ook niets nieuws. Wel wordt er, op gebied van veiligheid, het een en ander gesleuteld.

De updates zijn voornamelijk bedoeld om mogelijke gevaren voor te zijn op het gebied van veiligheid. Op die manier zijn de smartphones gewoon nog veilig te gebruiken voor de mensen die ze nog hebben. Dit is de tweede keer dat  zo’n update voor de Samsung Galaxy S8 en S8+ naar buiten gebracht wordt. Officieel gezien staan er nog twee updates op de planning, voordat Samsung de stekker eruit trekt.

Samsung Galaxy S8
S8 (Afbeelding: WANT)

Gezien de updates ieder kwartaal naar buiten worden gebracht, betekent dat de Samsung Galaxy S8 en S8+ in ieder geval nog 9 maanden voorzien zijn van ondersteuning. Tot de zomer van 2021 zit je dus nog goed. Daarna wordt het tijd om je smartphone, die tegen die tijd al vier jaar oud is, te vervangen.

Klein beetje sneu

Toch zit de Samsung Galaxy S8 er wat dat betreft wel wat sneu bij. De immens populaire smartphone is op dit moment drie jaar oud en is al niet meer voorzien van grote updates. De Galaxy S8 draait nog op Android 9 Pie en moet het tot volgend jaar dus blijven doen met slechts een aantal beveiligingsupdates.

Nieuwe smartphones van Samsung hebben bijvoorbeeld de garantie dat er sowieso drie jaar lang OS-updates worden doorgevoerd. Dat valt wat dat betreft bij de S8 dus tegen.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy S8 en S8+ een stukje veiliger dankzij nieuwe update
Sluiten