Jelle van Es
Jelle van Es Games 16 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

De beste PlayStation 5-games om met kerst te scoren

De PlayStation 5 is één van de meest gewilde spelcomputers ooit. Het scoren van zo’n spelcomputer is een uitdaging op zich. Toch is het voor heel wat gamers al gelukt om de console in huis te halen. Met de kerstdagen in het vooruitzicht, wil je dan natuurlijk lekker gaan gamen.

Het gamejaar 2021 zit er zo goed als op. In dit eerste jaar dat de PlayStation 5 op de markt is, zijn er heel wat games op uitgekomen. Een aantal daarvan zijn nog altijd voor de volle prijs te koop, terwijl je in andere gevallen een mooie deal kunt scoren. Dit zijn daarbij vijf games die je met een gerust hart in huis kunt halen om er met de kerst met volle teugen van te genieten.

De beste PlayStation 5-games voor de kerst (en daarna natuurlijk ook)

Ratchet & Clank: Rift Apart

We trappen dit overzicht af met de game Ratchet & Clank: Rift Apart, één van de exclusieve games voor het platform. Het is een uitstekende platform-game met veel verhaal en dikke actie. Je kunt in de game losgaan met een groot wapenarsenaal en gaandeweg leer je nieuwe vaardigheden of kun je de wapens verbeteren. Daarnaast is het een game die er waanzinnig goed uitziet en gebruik maakt van de kracht die de PlayStation 5 heeft. Zo zijn er nauwelijks laadtijden en kun je in de game via rifts makkelijk naar bepaalde punten in het level toe schieten. Een game die echt geldt als een must-have voor de spelcomputer. Lees hier de review.

Scoor hem hier

PlayStation 5 bezitters krijgen deze topgames via Playstation Plus
Ratchet & Clank: Rift Apart (Afbeelding: Insomniac Games)

Far Cry 6

In dit rijtje met games voor de PlayStation 5 neem ik Far Cry 6 ook even mee. Enerzijds omdat het gewoon een fijne game is, maar anderzijds omdat de game nu ook voor een vriendelijke prijs is te scoren. Wat dat betreft haal je op die manier een goede in game voor minder in huis. En dat terwijl hij nog geen twee maanden oud is. In de game reis je af naar een fictief eiland genaamd Yara, waar een dictator het voor het zeggen heeft. Het is aan jou om de strijd aan te gaan en Yara te bevrijden. Dat doe je via een groots en uitgebreid avontuur, waar altijd wel iets valt te beleven. Lees hier de review.

Scoor de game hier

Far Cry 6
Far Cry 6 (Afbeelding: Ubisoft)

Ghost of Tsushima: Director’s Cut

In het eerste jaar van de PlayStation 5 zien we een aantal games die eerst schitterden op de PS4 die worden overgezet. Dan krijg je vaak te maken met een verbeterde versie, die gebruik maakt van de mogelijkheden die de spelcomputer biedt. Dat is ook zo voor Ghost of Tsushima: Director’s Cut. Het origineel was op de PS4 fantastisch en komt als Director’s Cut nog beter uit de verf. Naast dat het geheel er nog net iets beter uit ziet en laadtijden zo goed als afwezig zijn, krijg je ook te maken met extra content. Op die manier is er dus nog meer te beleven in de toch al grootse en boeiende game. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Ghost of Tsushima Director’s Cut
Ghost of Tsushima Director’s Cut (Afbeelding: Sony)

Assassin’s Creed Valhalla

In dit rijtje met games voor de PlayStation 5 is Assassin’s Creed Valhalla de titel die het langst beschikbaar is. Het is één van de launchgames voor de spelcomputer. Waarom we hem dan nu nog meenemen? Ook hier heeft de prijs daar invloed op. Voor drie tientjes kun je de game eigenlijk niet laten liggen. Maar het helpt ook dat de game gewoon heel erg goed is. En er bovendien bizar veel is te doen in de game. Ook heeft Ubisoft laten weten dat er voor het aankomende jaar veel content in de planning staat, waardoor je je echt niet hoeft te vervelen. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Assassin's Creed Valhalla
Assassin’s Creed Valhalla (Afbeelding: Ubisoft)

Deathloop

De laatste game in dit rijtje met toffe games voor de PlayStation 5 is Deathloop. Een game die je eigenlijk moet gaan spelen om te begrijpen wat er zo goed aan is. Het is een mix tussen wat de Dishonored-games goed maakten met net iets meer actie, een toffe jaren 60 vibe en roguelike achtige elementen. Het is een game die bejubeld wordt door de pers. Dus mocht je hem op één of andere manier gemist hebben, dan is deze kerstperiode echt ideaal om het alsnog te proberen. Lees hier de review.

Scoor hem hier

Deathloop PlayStation 5
Deathloop (Afbeelding: Bethesda)

Win een prijzenpakket

Kortom, er is genoeg moois om te scoren wanneer je een PlayStation 5 hebt. Om daar je een beetje bij te helpen, mogen we vanuit PlayStation een mooi prijzenpakket weggeven. Het is een pakket met drie fantastische games. Ratchet & Clank en Ghost of Tsushima hadden we in deze context al genoemd. Maar daar gooien we ook nog de Death Stranding Director’s Cut bij. Drie absolute topgames dus. Wil je daar kans opmaken? Zorg er dan even voor dat je onze Instagram-pagina liket. Wanneer je dat gedaan hebt, stuur dan even een printscreen dat je ons volgt naar [email protected] met daarbij de melding dat je mee wil doen met deze prijsvraag. Laat daar ook even je adresgegevens achter, zodat we de prijzen jouw kant op kunnen sturen. Veel succes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!